امحای یک هکتار از زمین های کشت سبزیجات آبیاری شده با آب های آلوده در شیراز
یک هکتار از زمین های زیرکشت ترب سیاه و قرمز تازه مصرف در شیراز که با آب های آلوده و ناسالم سیراب می شدند با حضور مسوولان اجرایی و قضایی امحا شدند.
یک هکتار از زمین های زیرکشت ترب سیاه و قرمز تازه مصرف در شیراز که با آب های آلوده و ناسالم سیراب می شدند با حضور مسوولان اجرایی و قضایی امحا شدند.
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهدای والفجر، دکتر «علیرضا شریعتی» رئیس این مرکز با اشاره به تخلف برخی کشاورزان مبنی بر استفاده از فاضلاب در آبیاری زمینهای کشاورزی، اظهار کرد: استفاده از فاضلاب در زمینهای کشاورزی تبعات سوء بهداشتی را برای جامعه به همراه داشته و این مسئله با سلامت شهروندان ارتباط مستقیم دارد.
او با بیان این که فعالیتهای کشاورزی با آبهای نامتعارف و غیربهداشتی برای مصرف کننده و تولیدکننده اثرات زیانباری دارد، اظهار داشت: محصولات تازه مصرف به عمل آمده با این آبها انواع بیماریها را ایجاد کرده و به خاطر انتقال فلزات سنگین از طریق آن ها، افراد مصرف کننده به انواع سرطانها مبتلا میشوند.
دکتر شریعتی با تاکید بر این که جهاد کشاورزی وظیفه صیانت از کیفیت محصولات کشاورزی به ویژه سبزیجات که به صورت تازه خوری و خام استفاده می شود را دارد، افزود: نیاز است کارشناسان جهاد کشاورزی به صورت متناوت زمین های کشاورزی را به لحاظ استفاده از آب های نامتعارف رصد نمایند.
مسوول بهداشت محیط مرکز بهداشت شهدای والفجر نیز بیان داشت: الگوی کشت غالب کشاورزی در استفاده از آبهای نامتعارف، غلات، سبزیجات و سایر محصولاتی است که مستقیماً به سبد غذایی شهروندان وارد میشود. بنابراین در مسئله مدیریت آبهای نامتعارف و آبیاری اراضی کشاورزی علاوه بر آلودگی منابع آب و خاک، با تهدید سلامتی عمومی نیز مواجهیم.
مهندس«محسنی پور» گفت: امحاء این زمین کشاورزی که زیر کشت ترب بود از حساسیت بسیار بالایی برخوردار بود به این دلیل که از تربها به طور خام در پیشغذا، سالاد و ساندویچ، سوپها، گوشت آبپز، املتها استفاده میشود، ترب جزو سبزیجاتی است که از برگ آن نیز استفاده میشود؛ در واقع برگهای تازه ترب را مشابه با اسفناج میتوان مصرف کرد.
مهندس «محسنی پور » خطاب به کشاورزان و افرادی که از این نوع آبها برای کشت محصول استفاده می کنند گفت: در ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی بیان شده است استفاده غیرمجاز از فاضلاب خام یا پسآب تصفیهخانههای فاضلاب برای مصارف کشاورزی ممنوع است و مرتکبین چنانچه طبق قوانین خاص مشمول مجازات شدیدتری نباشند، به حبس تا یکسال محکوم خواهند شد./م.اصل نژاد
نظر دهید