متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1401/11/03
  • - تعداد بازدید: 163
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
مرکز بهداشت شهدای والفجر

گردهمایی کارشناسان و اعضای کمیته فنی و بهداشت کار شهرداری شیراز به مناسبت روز ملی هوای پاک

رییس مرکز بهداشت شهدای والفجر در گردهمایی کارشناسان و اعضاء کمیته فنی و بهداشت کار شهرداری شیراز گفت: طی سال‌های اخیر به ‌دلیل مشکلات ناشی از آلودگی هوا، این موضوع به یک چالش و مسئله مهم برای کشور ما تبدیل شده است.

رییس مرکز بهداشت شهدای والفجر در گردهمایی کارشناسان و اعضاء کمیته فنی و بهداشت کار شهرداری شیراز گفت: طی سال‌های اخیر به ‌دلیل مشکلات ناشی از آلودگی هوا،  این موضوع به یک چالش و مسئله مهم برای کشور ما تبدیل شده است.

 

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهدای والفجر دکتر " علیرضا شریعتی " بیان داشت: از آنجایی که کلید اصلی کاهش آلودگی هوا، مشارکت مردمی و افزایش هماهنگی بین بخشی است، 29 دی ماه به عنوان روز ملی هوای پاک اعلام شده است و هدف از اعلام روز ملی هوای پاک ایجاد حساسیت در بین اقشار مختلف جامعه بوده است و این روز می تواند عامل مهمی در ایجاد این مشارکت و هماهنگی بین بخشی باشد.

 

دکتر شریعتی افزود: آلودگی هوای شهرها، یکی از مهم ترین تهدیدات زیست‌ محیطی برای سلامت انسان است، آلودگی هوا به عنوان یک چالش جهانی و فرامرزی دارای آثار گسترده ای است و بر اساس تخمین‌های سازمان بهداشت جهانی در سال 2019 بیش از 7 میلیون نفر بر اثر آلودگی هوای محیطی جان خود را از دست داده‌اند و 91 درصد جمعیت جهان در مناطقی زندگی می‌کنند که از نظر این سازمان هوایی ناسالم دارند.

 

او با اشاره به شعار امسال روز ملی هوای پاک با عنوان " هوای پاک، حقوق عامه، اراده ملی " خطاب به کارشناسان کمیته فنی بهداشت کار شهرداری شیراز گفت: مسوولیت شهروندی ما این است که به موضوعاتی همچون معاینه فنی خودروها توجه کرده و نسبت به اطرافیان خود به ویژه گروه‌های حساس و فعالیت‌های غیر متناسب آنها در شرایط آلودگی هوا دقت ویژه‌ای داشته باشیم، این هوشیاری اجتماعی مردم تا حدی می‌تواند موثر باشد.

مهندس " مهدی الحمد " کارشناس بهداشت محیط مرکز بهداشت شهدای والفجر گفت: ایران از نظر آلودگی ذرات معلق در مقایسه با متوسط جهانی شرایط خوبی ندارند و در مناطقی با آلودگی بالا قرار دارد؛ در کلان ‌شهرهای ایران شرایط بدتر است و ترکیب ذرات معلق با ریزگردها وضعیت را به مرز بحران می‌رساند. از استان بوشهر تا مرز اهواز میزان آلودگی حاصل از ذرات میکروسکوپی (PM2.5) به بیشترین حد یعنی بالای 70 میکروگرم در هر مترمربع می‌رسد.

مهندس الحمد در ادامه گفت: اقدامات احتیاطی زیر می تواند به شما کمک کند تا در زمان بروز آلودگی هوا و وجود ریز گردها خود را از اثرات سوء گرد و غبار حفظ کنید و اثرات نا مطلوب این پدیده را بر سلامت خود به حداقل برسانید. از فعالیت در خارج از منزل اجتناب کنید، اگر الزاما بایستی در هوای آزاد فعالیت کنید زمان آن را به حداقل ممکن کاهش دهید، از ورزش سنگین به ویژه اگر دارای مشکلات تنفسی و آسم هستید خود داری کنید، در خانه بمانید و درها و پنجره ها را بسته نگاه دارید، در صورت امکان در اماکن دارای سیستم تهویه مطبوع بمانید، اگر دارای آسم هستید یا نشانه هایی مانند کوتاهی تنفس، سرفه و خس خس کردن و درد قفسه سینه را مشاهده نمودید برنامه درمانی خود را دنبال کنید و اگر نشانه ها برطرف نشد با پزشک خود مشورت کنید.

مهندس الحمد در پایان با اشاره به ماده 7 قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا بیان داشت: در مواقع اضطراری که به علت کیفیت خاص جوی، آلودگی هوای شهرها به حدی برسد که به تشخیص وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی سلامت انسان و محیط زیست را شدیداً به مخاطره بیاندازد، سازمان محیط زیست با همکاری وزارت کشور ( شهرداری ها و نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ) ممنوعیت ها یا محدودیت های موقت زمانی، مکانی و نوعی را برای منابع آلوده کننده برقرار نموده و بلافاصله مراتب را از طریق رسانه های همگانی اطلاع رسانی کرده و با برطرف شدن وضعیت اضطراری و کاهش آلودگی هوا، سازمان نسبت به رفع ممنوعیت و محدودیت برقرار شده اقدام و مراتب را به نحو مقتضی به اطلاع عموم خواهد رسانید./م.اصل نژاد

  • گروه خبری : اخبار,بک آپ خبر,اخبار واحدها
  • کد خبری : 73359
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید