مرکز بهداشت شهدای والفجر
کارگاه آموزشی پیشگیری از خشونت خانگی ویژه روانشناسان برگزار شد
به منظور به روز رسانی و افزایش آگاهی کارشناسان سلامت روان مراکز زیر پوشش مرکز بهداشت شهدای والفجر، کارگاه آموزشی پیشگیری از خشونت خانگی در سالن کوثر این مرکز برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهدای والفجر، «جهانتاب هادی زاده» کارشناس مسوول واحد سلامت روانی-اجتماعی و اعتیاد این مرکز گفت: وجود عوامل خطر پیچیده ای چون فقر، بیکاری، خشونت و نابرابری در سبب شناسی بیماری های جسمی و مشکلات روانی از مهم ترین دلایل رو آوردن نظام بهداشتی به حیطه سلامت اجتماعی می باشد.
او افزود: در موارد دیگر کودکان و نوجوانان شاهد خشونت، از مشکلات روانی و اجتماعی زیادی رنج برده که می تواند الگوی خشونت را در نسل های آینده باز تولید نماید که این امر ضرورت مداخلات لازم در زمینه یکی از مهم ترین عوامل خطر سلامت اجتماعی که خشونت خانگی یا بد رفتاری با کودک و همسر می باشد را می رساند.
« عاطفه صالحی» کارشناس واحد سلامت روان-اجتماعی و اعتیاد مرکز بهداشت شهدای والفجر بیان کرد: سلامت اجتماعی عبارت است از وضعیت رفتارهای اجتماعی مورد انتظار و هنجار فرد که اثرات شناخته شده و مثبتی بر سلامت جسمی و روانی فرد دارد و موجبات ارتقای سازگاری اجتماعی و تعامل فرد با محیط پیرامون و در نهایت ایفای نقش موثر در تعالی و رفاه جامعه می شود.
او ادامه داد: خشونت خانگی یک آسیب اجتماعی است که به سلامت جسمی و روانی قربانیان و کل خانواده صدمه می زند و اثرات آن می تواند سال ها حتی پس از توقف خشونت ادامه داشته باشد. بنابراین، شناسایی و مداخله اولیه در زمینه خشونت خانگی می تواند اثرات آسیب های وارده را به طور قابل ملاحظه ای کاهش داده و یا از وقوع مجدد آن پیشگیری کند.
در پایان کارگاه کارشناس واحد سلامت روان-اجتماعی و اعتیاد مرکز بهداشت شهدای والفجر در زمینه مداخلات ضروری برای توانمند سازی افراد در معرض خطر، مداخلات کودک آزاری روانشناسان مراکز که شامل چهار جلسه مداخله به صورت هفتگی، دو جلسه کار با کودک، دو جلسه کار با والدین کودک، جلسات تقویتی هر سه ماه یکبار تا پایان یکسال همچنین مداخلات همسر آزاری که شامل دو جلسه مداخلات همسر آزاری، چهار جلسه توانمند سازی به صورت هفتگی و جلسات تقویتی هر سه ماه یکبار تا پایان سال می شود را نیز توضیحات لازم را ارایه داد./م.اصل نژاد
نظر دهید