مرکز بهداشت شهدای والفجر
کارگاه آموزشی بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) و کیست هیداتیک در مرکز بهداشت شهدای والفجر برگزار شد
مسوول واحد پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر مرکز بهداشت شهدای والفجر از برگزاری کارگاه آموزشی تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) و کیست هیداتیک جهت کاردان و کارشناسان مبارزه با بیماری های واگیر، کارشناسان حشره شناسی پزشکی و تمامی مراقبان سلامت مراکز خدمات جامع سلامت زیر پوشش این مرکز در طی دو روز در سالن پیامبر اعظم (ص) این مرکز خبر داد.
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهدای والفجر،مهندس «علی مختاری» مسوول واحد پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر این مرکز با اعلام این خبر گفت: مطالعه و بررسی بیماریهای زئونوز یا بیماری مشترک انسان و حیوان، از اهمیت بالایی برخوردار است. این بیماریها که بین حیوانات و انسان منتقل میشوند، تهدیدی جدی برای سلامت عمومی محسوب میشوند. با افزایش تعامل انسان با حیوانات، احتمال انتقال بیماریهای زئونوز نیز افزایش می یابد.
او افزود: بررسی این بیماریها به ما کمک میکند تا عوامل خطر را شناسایی کنیم، روشهای پیشگیری و کنترل آنها را بهبود بخشیم و از بروز اپیدمیهای گسترده جلوگیری کنیم. علاوه بر این، مطالعه زئونوزها به درک بهتر تکامل بیماریها و ارتباط بین انسان و محیط زیست کمک میکند و برای توسعه داروها و واکسنهای جدید بسیار مهم است. مطالعات نشان میدهد که حدود سه چهارم بیماریهای عفونی جدیدی که انسانها را بیمار میکنند، از حیوانات نشأت میگیرند.
مهندس «محمد ابراهیمی» کارشناس بیماریهای واگیر مرکز بهداشت شهدای والفجر بیان داشت: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری حاد تبدار و خونریزی دهنده است که از طریق گزش کنه یا تماس با خون یا ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل میشود.
او اظهار داشت: مهمترین راه آلودگی کنه، خونخواری کنه Hyalomma نابالغ از مهرهداران کوچک میباشد. یک بار آلودگی موجب میشود کنه در تمام طول مراحل تکامل آلوده باقی بماند و کنه بالغ ممکن است عفونت را به مهرهداران بزرگ مثل دامها منتقل کند، ویروس یا آنتیبادی آن، در کنه Hyalomma در مناطق وسیع دنیا پیدا شده است و عفونت در انسان پس از گزش کنه آلوده یا له کردن آن روی پوست نیز ایجاد میشود.
وی در ادامه گفت: فردی که به هر طریقی به این بیماری مبتلا میشود، علائم خاصی را با خود به همراه دارد که بهصورت ناگهانی، همراه با تب، درد عضلانی، سرگیجه، درد گردن، کمردرد، سردرد، درد چشم و حساسیت به نور است. البته ممکن است قبل از شروع تب مشکلات گوارشی مانند: استفراغ، اسهال و درد شکم وجود داشته باشد و به دنبال آن نوسانات شدید و سردرگمی ایجاد میشود. سایر علائم بالینی شامل ضربان قلب سریع، لنفادنوپاتی و بثورات پوستی است. بیماران ممکن است مشکلات سریع کلیه، نارسایی ناگهانی کبد یا نارسایی ریوی بعد از روز پنجم بیماری را نیز تجربه کنند. دوره کمون این بیماری 1 الی 3 روز است.
در ادامه کارشناس پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر مرکز بهداشت شهدای والفجر در خصوص اهمیت بیماری کیست هیداتیک گفت: کیست هیداتید یک نوع آلودگی انگلی است که از طریق کرمی به نام اکینوکوکوس (Echinococcus) ایجاد میشود و موجب بروز آسیب در کبد، ریه و سایر اندامهای بدن میشود. فردی که به کیست هیداتید مبتلا میشود، معمولا عوارض شدیدی را تجربه میکند و کیستهایی در بدن او ایجاد میشوند که باید هر چه سریعتر درمان شوند.
نظر دهید