مرکز بهداشت شهدای والفجر
کارگاه آموزشی با موضوع بحران آب و راهکارهای بازیابی و استفاده از پساب با نگاهی به ضوابط زیست محیطی استفاده از پسابها برگزار شد
دوره آموزشی با موضوع بحران آب و راهکارهای بازیابی و استفاده از پساب با نگاهی به ضوابط زیست محیطی استفاده از پسابها برای کارشناسان بهداشت محیط مرکز بهداشت شهدای والفجر برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهدای والفجر، در شرایطی که ایران با بحران جدی کمبود منابع آب مواجه است، استفاده مجدد از پسابها و آبهای برگشتی به عنوان یک راهکار مهم مطرح شده است.
دکتر" احسان قرهچاهی"، کارشناس مهندسی بهداشت محیط، مرکز بهداشت شهدای والفجر بیان داشت: بررسیهای آماری نشان میدهد در حال حاضر ۹۳ درصد مصرف آب کشور در بخش کشاورزی، 8/5 درصد در بخش شرب و 2/1 درصد در بخش صنعت است.
قره چاهی گفت: استفاده از پسابها میتواند مزایای متعددی از جمله کنترل بیابانزایی، افزایش بهرهوری آب، توسعه سطح زیر کشت و صرفهجویی در مصرف کودهای شیمیایی داشته باشد. اما این روش با چالشهایی نظیر تجمع فلزات سنگین در خاک، مشکلات بهداشتی ناشی از عوامل بیماریزا و تشدید شوری خاکها همراه است.
او در خصوص وضعیت فعلی استفاده از پساب در ایران اظهار داشت: در حال حاضر، استفاده از پسابها در ایران عمدتاً در حاشیه شهرها برای آبیاری سبزیجات و صیفیجات انجام میشود که علیرغم صرفهجویی در مصرف آب و کود، متأسفانه به دلیل عدم رعایت استانداردها، منجر به آلودگی منابع آب، خاک و محصولات شده است.
کارشناس مهندسی بهداشت محیط، مرکز بهداشت شهدای والفجر در خصوص راهکارهای قانونی استفاده از پساب در کشاورزی و سایز مصارف پساب گفت: برای مدیریت این چالشها، قوانین و استانداردهای متعددی از جمله قانون توزیع عادلانه آب، قانون حفاظت محیط زیست و استانداردهای خروجی فاضلابها وضع شده است. همچنین دستورالعملهای اجرایی خاصی برای استفاده از آبهای بازیافتی تدوین شده است که بایستی از سوی تمام سازمان های مرتبط مورد توجه قرار گیرند.
وی بیات داشت: استفاده از پسابها باید با رعایت دقیق استانداردهای میکروبیولوژیکی و شیمیایی انجام شود تا از انتقال عوامل بیماریزا و آلودگیهای شیمیایی به زنجیره غذایی جلوگیری شود./م.اصل نژاد
نظر دهید