مرکز بهداشت شهدای والفجر
کارگاه آموزشی ایمن سازی کودکان در مرکز بهداشت شهدای والفجر برگزار شد
مسوول واحد پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر مرکز بهداشت شهدای والفجر از برگزاری کارگاه آموزشی در خصوص ایمن سازی کودکان با حضور واکسیناتورهای مراکز خدمات جامع سلامت و پایگاه های سلامت در سالن کوثر این مرکز خبر داد.
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهدای والفجر، مهندس «علی مختاری» با اعلام این خبر گفت: برنامه گسترش ایمن سازی یکی از موثرترین اقدامات بهداشتی به منظور کاهش بار بیماری های قابل پیشگیری با واکسن و حفظ سلامت کودکان و سایر گروه های هدف ایمن سازی به شمار می رود.
مهندس مختاری افزود: این برنامه در جهان از سال 1974 میلادی آغاز شد و در ایران با شکل گیری نظام شبکه بهداشتی درمانی، از سال 1363با هدف ایجاد مصونیت فعال در کودکان در برابر بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن شامل دیفتری، کزاز، سیاه سرفه، سرخک، فلج اطفال و سل به صورت گسترده در سطوح مختلف شروع شد. در سال های بعد به تدریج برنامه ی ایمن سازی گسترش پیدا کرد و واکسن های دیگری نظیر هپاتیتB، سرخک، سرخجه و اوریون(MMR)، پنتاوالان و فلج اطفال تزریقی به برنامه ی ایمن سازی اضافه شد و امسال واکسن های پنوموکوک و روتاویروس نیز به برنامه واکسیناسیون کودکان اضافه گردیده است
او ادامه داد: برنامه ی ایمن سازی و پوشش بالای 95 درصدی در سطح کشور باعث کاهش چشمگیری در موارد مرگ و میر کودکان شده است. در واقع ایمن سازی یکی از مداخلات بهداشتی بسیار موثر برای پیشگیری از ابتلا به بسیاری از بیماری های عفونی خطرناک و پرهزینه می باشد.
در پایان مسوول واحد پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر ضمن تقدیر و تشکر از زحمات واکسیناتورها خاطر نشان کرد: بیست و چهارسال است که کشور عاری از فلج اطفال است، سرخک، سرخچه و کزاز نوزادی حذف شده است. بیماری های دیفتری، سیاه سرفه و اوریون کنترل شده اند و میزان شیوع حاملین مزمن هپاتیت B به کمتر از دو درصد کاهش یافته است که این امر مهم مرهون تلاش های پرسنل مراکز و پایگاه های سلامت علی الخصوص کارشناسان مبارزه با بیماری ها، واکسیناتورها و بهورزان در سراسر کشور می باشد.
در این نشست راهنمای ایمن سازی جدید کودکان با محوریت واکسن های جدید پنوموکوک و روتاویروس، زنجیره سرما و نظام مراقبت پیامدهای نامطلوب ایمن سازی آموزش داده شد./م. اصل نژاد
نظر دهید