مرکز بهداشت شهدای والفجر
کارگاه آموزشی احیا قلبی- ریوی جهت پزشکان شاغل در مراکز خدمات جامع سلامت شیراز
رئیس مرکز بهداشت شهدای والفجر از برپایی کارگاه آموزشی احیاء قلبی-ریوی توسط مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با همکاری واحد توسعه شبکه و ارتقاء سلامت مرکز بهداشت شهدای والفجر خبر داد.
رئیس مرکز بهداشت شهدای والفجر از برپایی کارگاه آموزشی احیاء قلبی-ریوی توسط مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با همکاری واحد توسعه شبکه و ارتقاء سلامت مرکز بهداشت شهدای والفجر خبر داد.
دکتر "محمدجواد مرادیان" مدیر حوادث و فوریتهای پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت : نکته مهمی که غالباً اشتباه تفسیر میشود پیرامون زمان طلایی احیاء قلبی -ریوی است که در واقع حداکثر تا ثانیه ششم از زمان وقوع ایست قلبی است. بدین معنا که به محض مشاهده بیمار نیازمند احیاء، بایستی بی درنگ احیا را شروع کنید.
ایشان خاطر نشان کردند: ایست قلبی-ریوی بیگمان یکی از خطیرترین وضعیتهایی است که نیاز به اقدام فوری جهت حفظ حیات و پیشگیری از ضایعات جبران ناپذیر اندامهای حیاتی بدن دارد. این اقدامات بر اساس پروتکلهای خاصی صورت میگیرد و لازمه اجرای آن کسب دانش و مهارت فرد احیاگر میباشد.
وی در ادامه گفت: امروزه احیای قلبی - ریوی را به دو صورت : اقدامات پایه ای حمایت از حیات، اقدامات پیشرفته حمایت از حیات انجام می دهند. اقدامات پایه ای حمایت از حیات را می توان بدون هیچ وسیله اضافه و با دستان خالی هم انجام داد. انجام صحیح و به موقع این روش، می تواند باعث نجات جان انسانهای زیادی از مرگ حتمی شود. در احیا قلبی – ریوی پیشرفته اقدامات تخصصی تری نظیر مراقبت از راه هوایی و دارو درمانی نیز، حین احیا انجام می گیرد.
دکتر"احمد رضازاده" رئیس مرکز شهدای والفجر، گفت: ایست قلبی علت های مختلفی دارد. از جمله بیماری های قلبی، بیماری های تنفسی، مسمومیت با دارو، متاسفانه تعداد بسیاری از ایست های قلبی در خارج از بیمارستان اتفاق می افتد و در بیشتر موارد قبل از رسیدن نیروهای امدادی، بیمار جان خود را از دست می دهد .
"محمدرضا رستگار" مدرس بین المللی AHA ( انجمن قلب آمریکا) ، مراحل احیاء قلبی ، ریوی را اینگونه برشمرده: ماساژ قلبی، بازکردن راه هوایی، دادن تنفس مصنوعی و افزودند قبل از هرگونه اقدامی جهت انجام احیای قلبی ریوی هر مصدوم اطمینان حاصل کنید که این عمل سلامتی شما یا مصدوم را از نظر سرایت بیماریهایی چون ایدز و هپاتیت تهدید نمیکند.
رستگار گفت: آغاز ماساژ قلبی به علت کمک به پمپاژ مصنوعی قلب، اولین قدم و مهمترین مانور امدادگر است که باید هرچه سریعتر آغاز گردد. در حال حاضر به جز در مورد نوزادان توصیه میشود که 30 ماساژ قلبی برای هر دو تنفس مصنوعی انجام شود. فشار بر روی قفسه سینه باید سریع و قوی باشد و با سرعت 100 الی 120 فشار در دقیقه انجام شود. با این حال باید زمان کافی برای برگشت قفسه سینه به بالا داده شود،
محمد علی واعظ زاده- مسووول روابط عمومی مرکز بهداشت شیراز شهدای والفجر
نظر دهید