مرکز بهداشت شهدای والفجر
کارگاه آموزشی CPR؛ احیای قلبی ریوی برگزار شد
در راستای توانمندسازی ناظرین، مراقبان سلامت و بهورزان، کارگاه آموزشی cpr؛ احیای قلبی و ریوی با هماهنگی واحد مبارزه با بیماری های غیر واگیر در سالن پیامبر اعظم(ص) این مرکز برگزار شد.
در راستای توانمندسازی ناظرین، مراقبان سلامت و بهورزان، کارگاه آموزشی cpr؛ احیای قلبی و ریوی با هماهنگی واحد مبارزه با بیماری های غیر واگیر در سالن پیامبر اعظم(ص) این مرکز برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهدای والفجر؛ دکتر «نگار میرزاد» مسوول واحد مبارزه با بیماری های غیرواگیر این مرکز گفت: در این کارگاه احیای قلبی و ریوی بزرگسالان، کودکان، نوزادان و زنان باردار و نیز امداد رسانی به افراد در حال خفگی از جمله مواردی بود که آموزش داده شد.
او افزود: سی پی آر یا همان احیای قلبی ریوی اقداماتی است که برای نجات جان بیماران دچار ایست قلبی، تنفسی و مغزی انجام می شود. هنگامی که قلب از کار میایستد، خون رسانی به دیگر اعضای بدن و مخصوصا مغز متوقف میشود. در صورت عدم خون رسانی، فعالیت مغز با مشکل مواجه شده به طوری که اگر قلب در فاصله زمانی 4 تا 6 دقیقه شروع به فعالیت نکند، امکان بروز آسیبهای مغزی افزایش مییابد.
دکتر « ریحانه اتحادی» مدرس و پزشک اورژانس فارس گفت: اگر سی پی آر 10 دقیقه بعد از ایست قلبی انجام شود، به احتمال زیاد فرد دچار مرگ مغزی خواهد شد. پس زمان شروع Cpr اهمیت بسیار بالایی دارد؛ در صورتی که در چنین شرایطی قرار گرفتید، حتی یک دقیقه را هم نباید از دست دهید.
اتحادی بیان داشت: پیش از احیای قلبی تحرکات قفسه سینه بیمار را بررسی کنید. به صدای تنفسش گوش دهید و نفسها را روی صورت خود حس کنید در صورت داشتن تنفس طبیعی، نیازی به انجام احیا قلبی نیست اما در صورت عدم تنفس، بلافاصله احیای قلبی را شروع کنید.
در این کارگاه پزشک اورژانس فارس به آموزش های لازم در زمینه cpr پرداخت و تاکید کرد: در صورت مواجه شدن با این گونه بیماران، اگر اطراف شما کسی هست سریعا از آنها بخواهید که با اورژانس تماس بگیرند و اگر کسی نیست سعی کنید با درخواست کمک فردی پیدا شود و خودتان هرگز بیمار را ترک نکنید هر ثانیه برای او حیاتی است.
در ادامه پزشک اورژانس فارس با اشاره به مراحل انجام CPR اظهار داشت: اگر فردی نیاز به CPR داشت، میتوانید با اورژانس تماس گرفته و طبق راهنماییهای آنها از پشت تلفن عمل کنید؛ ماساژ قفسه سینه برای رساندن خون از قلب به مغز است، شما باید بدون وقفه خون را در مسیر نگه دارید. هر مکث یا تاخیری میتواند در جریان خون تاثیر بگذارد، عمق و میزان فشار بسیار مهم است فشار نباید آنقدر باشد که قفسه سینه یا اعضای داخلی بدن آسیب ببیند. پس از هر فشار، باید کاملا وزن خود را از روی بدن فرد بردارید این کار را تا برگشت بیمار، تنفس و هوشیاری او ادامه دهید.
این پزشک در ادامه عنوان کرد: برای ماساژ قفسه سینه در کنار فرد زانو بزنید انتهای کف یک دست را در مرکز سینه و نقطه ای بین دو سر پستان قرار دهید دست دیگر را روی آن بگذارید و انگشتان را قفل کنید انگشتان دست بالایی در بین انگشتان دست پایین جفت میشود شما باید کاملا عمود و در بالای قفسه سینه بیمار قرار بگیرید با بازوهای راست و عمودی، فشاری قاطع و آرام وارد کنید، به طوری که قفسه سینه حدود 5-6 سانتی متر پایین برود، حدودا 100 تا 120 ضربه در دقیقه؛ تقریبا دو بار در هر ثانیه باید انجام شود. احیای قلبی یک کار انرژی بر است و باید برای آن آمادگی داشته باشید،سی بار ماساژ سینه را انجام دهید و پس از آن دوبار تنفس مصنوعی باید به فرد مصدوم داده شود این روند تا دو دقیقه ادامه یابد و دوباره ارزیابی فرد از نظر علایم حیاتی انجام می گردد، درصورتی که فرد احیا نگردد روند cpr تا 40 دقیقه ادامه می یابد.
در این کارگاه آموزشی 300 نفر با مفهوم cpr پایه و نحوه انجام آن با حضور دکتر «ریحانه اتحادی» پزشک اورژانس فارس به عنوان مربی آشنا شدند./م.اصل نژاد
نظر دهید