متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1402/11/16
  • - تعداد بازدید: 115
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مرکز بهداشت شهدای والفجر

کارکنان سازمان صنعت، معدن و تجارت با احیای قلبی ریوی پایه نوزادان، کودکان و بزرگسالان آشنا شدند

به همت واحد سلامت خانواده و جمعیت مرکز بهداشت شهدای والفجر، دوره آموزشی احیای قلبی ریوی پایه نوزادان، کودکان و بزرگسالان با حضور صد و دو نفر از کارکنان سازمان صنعت، معدن و تجارت در آن مجموعه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهدای والفجر، مهندس «جمال دهقان فرد» مسوول واحد سلامت خانواده و جمعیت این مرکز در خصوص اهمیت احیای قلبی ریوی پایه نوزادان، کودکان و بزرگسالان گفت: احیای قلبی ریوی یعنی مجموعه ای از اقدامات که از سوی افراد آگاه و حاضر در صحنه برای بازگرداندن اعمال دو عضو حیاتی قلب و ریه و رساندن خون و اکسیژن به مغز برای جلوگیری از آسیب مغزی، انجام می شود.

او افزود: ایست قلبی علت های مختلفی دارد از جمله بیماری های قلبی، بیماری های تنفسی، انسداد راه هوایی، مسمومیت با داروها، مسمومیت با مواد مخدر، برق گرفتگی، غرق شدگی، سرمازدگی های شدید. متاسفانه تعداد بسیاری از ایست های قلبی در خارج از بیمارستان اتفاق می افتد و در بیشتر موارد قبل از رسیدن نیروهای امدادی، بیمار جان خود را از دست می دهد.

مهندس دهقان فر خاطر نشان کرد: در صورتی که افراد جامعه آموزش لازم را دریافت کنند، می توانند تا زمان رسیدن نیروهای امدادی عملیات احیا را انجام دهند تا شانس زنده ماندن بیمار را به طرز قابل توجهی افزایش دهند.

در ادامه «شیرین خوبیاری» مسوول اورژانس سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز اظهار داشت: زمانی که فعالیت عضله قلب متوقف می شود، خونرسانی به قسمت های مختلف بدن از جمله مغز متوقف می شود. در صورتی که 4 تا 6 دقیقه از زمان ایست قلبی گذشته باشد و اقدامی در راستای احیای بیمار انجام نشود احتمال آسیب به مغز وجود خواهد داشت. اگر ده دقیقه از زمان ایست قلبی گذشته باشد و بعد از آن احیای قلبی ریوی آغاز شود، مغز از بین رفته و حتی در صورت موفقیت احیای بیمار حالت مرگ مغزی خواهد داشت.

او با اشاره به حیاتی بودن زمان در شروع احیای قلبی ریوی گفت: یکی از مهمترین نکات، شروع بلافاصله احیای قلبی ریوی به محض تشخیص ایست قلبی است. زمان بسیار حیاتی است حتی یک دقیقه تاخیر در شروع احیای قلبی ریوی احتمال موفقیت آن را کاهش می دهد.

«شیرین خوبیاری» ادامه داد: علایم و نشانه های ایست قلبی بسیار واضح است. از بین رفتن ناگهانی هوشیاری، عدم وجود تنفس یا تنفس غیر طبیعی، و از همه مهمتر عدم وجود نبض برای ارزیابی تنفس بیمار، باید صورت خود را به دهان مصدوم نزدیک کنیم تا همزمان بتوان حرارت تنفس، صدای تنفس و حرکت قفسه سینه را ارزیابی کرد.

در این دوره مباحث به صورت تئوری و عملی شامل دلایل ایست قلبی، علایم ایست تنفسی، اقدامات اولیه برای نجات جان فرد تا قبل از رسیدن اورژانس به کارکنان سازمان صنعت، معدن و تجارت آموزش داده شد /م.اصل نژاد

  • گروه خبری : اخبار,بک آپ خبر,اخبار واحدها
  • کد خبری : 94366
کلیدواژه