مرکز بهداشت شهدای والفجر
کارکنان دانشگاه صنعتی شیراز با سرطان های شایع مردان و شیوه زندگی سالم آشنا شدند
با حضور 17 نفر از کارکنان دانشگاه صنعتی شیراز، به همت واحد سلامت خانواده و جمعیت، همکاری واحد جلب مشارکت های مردمی و واحد مبارزه با بیماری های غیرواگیر مرکز بهداشت شهدای والفجر نشست آموزشی به مناسبت هفته ملی سلامت مردان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهدای والفجر، مهندس «جمال دهقان فرد» مسوول واحد سلامت خانواده و جمعیت این مرکز گفت: نشست آموزشی به مناسبت هفته ملی سلامت مردان با موضوعات سرطان های شایع مردان، شیوه زندگی سالم به همت واحد سلامت خانواده و جمعیت و همکاری جلب مشارکتهای مردمی و واحد مبارزه با بیماری های غیرواگیر این مرکز در دانشگاه صنعتی شیراز برگزار شد.
دکتر «محمدرضا زهری زاده» پزشک مشاوره ژنتیک مرکز بهداشت شهدای والفجر در خصوص سرطان ها گفت: سرطان یک معضل بهداشت عمومی، اقتصادی و اجتماعی در قرن بیست و یکم است. یک پنجم مردم دنیا در طول زندگی خود به سرطان مبتلا می شوند و عامل تقریبا یک ششم مرگ ها 8/16% یک چهارم مرگ های ناشی از بیماری های غیر واگیر 8/ 22% در جهان است.
او افزود: در گروه سنی 30 تا 69 سال، سرطان موجب سه مرگ زودرس از هر 10 مرگ می شود. علاوه بر این که سرطان یک مانع مهم برای افزایش امید زندگی به شمار می رود، هزینه های کلان اقتصادی و اجتماعی را موجب می شود که با توجه به نوع سرطان، جنس و موقعیت جغرافیایی متفاوت است. پیشگیری از سرطان یکی از مهم ترین چالش های سلامت بوده و نقش مهمی در مقابله با سرطان دارد.
دکتر زهری زاده عنوان کرد: حداقل 40 درصد از تمام سرطان ها با اقدامات پیشگیری اولیه موثر قابل پیشگیری است و با تشخیص زودهنگام تومورها، مرگ های ناشی از سرطان می تواند کاهش یابد.
او در خصوص عوامل خطر سرطان پروستات اظهار داشت: علل ایجاد کننده سرطان پروستات کاملا شناخته نشده است؛ اگر چه تعدادی از عوامل، خطر ابتلا به این سرطان را افزایش می دهند همچنین عوامل خطر سرطان پروستات در مردان شامل سن؛ با افزایش سن، خطر ابتلا بیشتر می شود و اغلب موارد در مردان بالای 50 سال تشخیص داده می شوند، سابقه خانوادگی، چاقی که یک رژیم غذایی متعادل و فعالیت بدنی منظم می تواند خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش دهد.
دکتر زهری زاده مصرف گوجه فرنگی عمدتا به صورت پخته را یک از عوامل کاهش خطر سرطان پروستات، همچنین مصرف گوشت قرمز و گوشت های فرآوری شده، مصرف غذاهای سرخ کردنی و چربی زیاد در رژیم غذایی را موجب افزایش خطر سرطان پروستات دانست.
او در خصوص علایم هشدار دهنده سرطان پروستات خاطر نشان کرد: از علائم هشدار دهنده، تکرر ادرار به خصوص در هنگام شب، احساس درد و سوزش به هنگام ادرار، تاخیر و یا هر اشکال دیگر در شروع ادرار کردن، قطره قطره ادرار کردن، هر نوع تغییر در دفع عادی ادرار که دو هفته طول بکشد، وجود چرک و خون در ادرار و یا منی، درد مداوم در پشت، مفصل ران و لگن، می باشد./م.اصل نژاد