مرکز بهداشت شهدای والفجر
چرا روز جهانی غذا مهم است؟
روز جهانی غذا فرصتی برای توجه به گرسنگی و امنیت غذایی است.
هر ساله 24 مهرماه روز جهانی غذا نامیده می شود. امسال نیز سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد ( FAO ) با توجه به شرایط روز دنیا شعار این روز را " Leave NO ONE behind " «غذا برای همه، هیچ کس نباید فراموش شود.» نامگذاری کرده است.
طبق بیانیه سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (FAO ) با توجه به همه گیری کووید-19، تغییر اقلیم، افزایش قیمت ها و تنش های بین المللی و تاثیر موارد مذکور بر امنیت غذایی باید شرایطی را فراهم کرد تا همگان به طور منظم به غذای کافی و مغذی دسترسی داشته باشند.
افزایش چشمگیر قیمت مواد غذایی در جهان باعث شده است تا میلیون ها نفر در سراسر جهان توانایی پرداخت هزینه ی یک رژیم غذایی سالم را نداشته باشند و این امر آنها را در معرض خطر بالای ناامنی غذایی و سوء تغذیه قرار می دهد، هم چنین در سراسر جهان بیش از هشتاد درصد از افراد با فقر شدید در مناطق روستایی زندگی می کنند و برای زندگی خود متکی به کشاورزی و منابع طبیعی هستند و بیشترین آسیب را از بلایای طبیعی و ساخته دست بشر می بینند. روز جهانی غذا فرصتی برای توجه به گرسنگی و امنیت غذایی است.
چگونه این روز را گرامی بداریم؟
- افزایش آگاهی و توجه مسوولین به ناامنی غذایی
میلیون ها نفر از عواقب سلامتی ناشی از سوء تغذیه که سبب آسیب به بدن و مغز در حال رشد می شود، رنج می برند. به همین دلیل مهم است که با جلب توجه افراد به این بحران امنیت غذایی و در دسترس بودن غذاهای مغذی را برای همه افراد تضمین کرد.
- یادآوری جهت پایان دادن به گرسنگی
در حال حاضر غذای کافی برای تغذیه همه افراد روی کره زمین تولید می شود. با این حال، سالانه 1.3 میلیارد تن غذا از بین می رود یا هدر می رود (این تقریباً 20 درصد غذای تولید شده است). روز جهانی غذا به عنوان انگیزه ای برای مشارکت در کاهش ضایعات مواد غذایی و کمک به تامین معاش میلیون ها نفر است.
- خوردن غذا به صورت آگاهانه
غذا منبع بزرگی برای لذت و سرگرمی است، اما گاهی اوقات ممکن است زیاده روی کنیم. اگر با توجه به نیاز روزانه و فعالیت بدنی غذا دریافت کنیم، می توانیم مقدار غذای هدر رفته و تعداد افرادی که گرسنه به رختخواب می روند را کاهش دهیم.
- کمک به خیریه های محلی یا افراد نیازمند
بسیاری از این افراد خانوادههای کارگری هستند که به علت بیکاری نمیتوانند هزینه مواد غذایی مورد نیاز برای داشتن زندگی سالم را تامین کنند. برای حمایت تغذیه ای از این خانواده ها می توان اقلام سالم و غیر قابل فاسد شدن با پروتئین بالا، مانند حبوبات، سویا، جو پرک، ماکارونی و کنسرو ماهی یا حبوبات اهدا کرد.
- حمایت از مزارع کوچک
معمولاً در مزارع کوچک کشاورزی کشت محصولات کشاورزی بومی منطقه و استفاده محدود از آفت کش ها انجام می شود. در روز جهانی غذا، می توان از این مزارع محلی خرید و از آن ها حمایت کرد.
در سطح جهان این روز، با پیاده روی در حمایت از گرسنگی، شام روز جهانی غذا یا تجمعات بسته بندی مواد غذایی و اهدای غذا به افراد نیازمند گرامی داشته می شود./ الهام کاووسی مسوول بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهدای والفجر
نظر دهید