متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1401/04/22
  • - تعداد بازدید: 270
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
مرکز بهداشت شهدای والفجر

نیاز سالمندان به آب و مایعات در فصل تابستان

کم آبی یکی از مشکلات رایج سالمندان است که ممکن است باعث خواب آلودگی و گیجی شود.


نیاز سالمندان به آب و مایعات در فصل تابستان

کم آبی یکی از مشکلات رایج سالمندان است که ممکن است باعث خواب آلودگی و گیجی شود. مطمئن ترین روش اطلاع از کم آبی بدن، مشاهده ادرار است. تغییر رنگ ادرار به تیرگی و پررنگ شدن آن از نشانه های کم آبی بدن است. احساس تشنگی راهی است که به سالمند اجازه می دهد تا بداند که به آب احتیاج دارد. اما، از آنجا که احساس تشنگی با افزایش سن ضعیف می شود، افراد سالمند ممکن است احساس تشنگی کمتری داشته باشند.

جایگاه آب در هرم غذایی سالمندان: جهت تاکید به مصرف مایعات و تامین آب و الکترولیت ها در سالمندان، مایعات در قاعده و داخل هرم غذایی قرار می گیرد. مایعات مورد نیاز سالمندان 6 تا 8 لیوان روزانه می باشد.

چه مایعاتی به سالمندان توصیه می شود؟

از 8 لیوان مایعات توصیه شده، بهتر است حدود نیمی از آن آب باشد و نیم دیگر از سایر مایعات مانند آبمیوه طبیعی، نوشیدنی های سنتی بر پایه عرقیات کم شیرین، چای کم رنگ، شیر کم چرب، دوغ کم نمک بدون گاز و نوشیدنی های سالم دیگر تشکیل شده باشد. لازم به ذکر است که عصاره گوشت، سوپ و آب خورشت نیز بخشی از نیاز بدن به آب را تامین می کند و می تواند بسیار مغذی نیز باشد. به افراد مبتلا به بیماری های قلبی- ریوی و کلیوی توصیه می شود با مشورت پزشک و مشاور تغذیه میزان آب مصرفی روزانه خود را تنظیم نمایند. همچنین بهتر است آب به صورت تدریجی در بین وعده های غذایی و نه همراه با غذا مصرف شود.

نکاتی برای جلوگیری از کم آبی بدن

لازم است مصرف چای محدود شود و بیشتر از 3لیوان در روز نباشد زیرا چای به ویژه چای پررنگ مدر است و باعث از دست رفتن آب و الکترولیت ها می شود. بهتر است سالمندان برای خواب بهتر، از مصرف چای از عصر به بعد خودداری کنند و چای را به طور معمول به صورت کم رنگ بنوشند.

اگر نوشیدن یکباره مایعات زیاد دشوار است، جرعه جرعه بنوشید.

سعی کنید غذاهایی که محتوای آب بیشتری دارند را در رژیم غذایی خود بگنجانید. برخی از این نمونه ها شامل هندوانه، خیار، کرفس، توت فرنگی و آبگوشت یا سوپ های کم سدیم است.

اگر می خواهید برای مدت طولانی در شرایط گرم یا مرطوب بیرون بروید، یا اگر می خواهید ورزش کنید، آب بیشتری بنوشید.

اگر بیمار هستید و علایمی مانند تب، استفراغ یا اسهال دارید، حتما مایعات بیشتر از حد معمول بنوشید.

علایم کم آبی در سالمندان

خشکی دهان،خستگی یا بی حالی،چشم های گود رفته، کاهش ادرار، رنگ ادرار تیره تر از حد طبیعی است، گرفتگی عضلات، احساس سرگیجه یا عدم تعادل

علایم جدی تر کم آبی که نیاز به فوریت پزشکی دارد:

افزایش ضربان قلب، مشکل در حرکت یا راه رفتن،گیجی یا مشکل در تعادل، غش کردن، شوک هیپوولمیک عارضه ای تهدید کننده زندگی که به دلیل کم شدن حجم خون، باعث افت فشار خون و سطح اکسیژن می شود، اسهال یا استفراغ که بیش از 24 ساعت طول بکشد، اگر کمبود آب بدن درمان نشود، می تواند منجر به عوارض جدی مانند: مشکلات ادراری و کلیوی، عفونت ادراری، سنگ کلیه و حتی نارسایی کلیه، تشنج به دلیل سطح پایین پتاسیم و سدیم بشود.

 

"الهام کاووسی" مسوول بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهدای والفجر

  • گروه خبری : اخبار,بک آپ خبر,اخبار واحدها
  • کد خبری : 63397
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید