متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1401/08/24
  • - تعداد بازدید: 42
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
مرکز بهداشت شهدای والفجر

نشست کارشناسان تغذیه در راستای بهبود تغذیه و کنترل چاقی و اضافه وزن در کودکان و نوجوانان

نقش کارشناسان تغذیه مراکز خدمات جامع سلامت در آموزش والدین، ارائه برنامه های غذایی و اصلاح عادات غذایی خانوارهای تحت پوشش بسیار تاثیرگزار بر چاقی و اضافه وزن کودکان و نوجوانان خواهد بود.

نقش کارشناسان تغذیه مراکز خدمات جامع سلامت در آموزش والدین، ارائه برنامه های غذایی و اصلاح عادات غذایی خانوارهای تحت پوشش بسیار تاثیرگزار بر چاقی و اضافه وزن کودکان و نوجوانان خواهد بود.

 

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهدای والفجر؛ "الهام کاووسی" مسوول واحد بهبود تغذیه این مرکز گفت: شیوع چاقی دوران کودکی و نوجوانی در سراسر جهان رو به افزایش است. چاقی می تواند سلامت کودک، دستیابی به امکانات آموزشی و کیفیت زندگی او را تحت تأثیر قرار دهد. احتمال چاقی در بزرگسالی و افزایش بروز بیماری های مزمن در کودکان چاق بیشتر است.

 

او افزود: با توجه به اینکه 9درصد جمعیت کودکان تحت پوشش و 19در صد از نوجوانان به درجاتی از چاقی و اضافه وزن مبتلا هستند نقش کارشناسان تغذیه مراکز خدمات جامع سلامت در آموزش والدین، ارائه برنامه های غذایی و اصلاح عادات غذایی خانوارهای تحت پوشش بسیار تاثیرگزار خواهد بود.

کاووسی خاطر نشان کرد: همکاری مدیران مدارس و مهدکودک ها در شناسایی کودکان و دانش آموزان دچار اضافه وزن، چاقی و ارجاع به مراکز خدمات جامع سلامت و کارشناسان تغذیه می تواند در حل این مشکل کمک کند.

دکتر "سلمه بهمن پور" دکتری تخصصی تغذیه و عضو هیات علمی دانشکده تغذیه، در زمینه عوارض چاقی در کودکان و نوجوانان گفت: کاهش اعتماد به نفس، رفتارهای ناسالم تغذیه ای، کاهش امید به زندگی و نشاط کمتر،خطر بیماری های بزرگسالی و مشارکت کمتر در دوران مدرسه را از معایب چاقی کودک و نوجوان است.

او اظهار داشت: راهکارهای ارائه شده برای پیشگیری و کنترل اضافه وزن و چاقی در این گروه سنی می توان ترویج تغذیه سالم، انجام فعالیت بدنی و ورزش مناسب، تغذیه سالم در دوران بارداری،توجه به وزن کودک از نوزادی و بهبود شرایط محیط زندگی کودک نام برد.

دکتر بهمن پور ادامه داد: شایع ترین کمبودهای ویتامینی در این دوران، کمبود ویتامین Dو A و شایع ترین کمبودهای املاح شامل کمبود ید، آهن، روی و کلسیم است. مصرف کلسیم، روی و آهن را باید در اولویت قرار داد و مصرف فیبر را در برنامه غذایی کودکان و نوجوانان در حد استاندارد و برای کنترل وزن و پیشگیری از اضافه وزن و چاقی باید در نظر گرفت.

او با تاکید بر رشد قدی نوجوانان بیان داشت: رشد قدی تحت تأثیر عامل ارث و نحوه تغذیه می باشد. سوء تغذیه در طی دوران رشد می تواند مانع رسیدن فرد به رشد قدی مطلوب شود و از طرفی سرعت رشد قد بر حسب سن متفاوت است و چنانچه از حد مورد انتظار کم تر باشد، اختلال رشد قد مطرح می گردد.  با توجه به تغذیه در دوران کودکی و سنین بلوغ می توان از کوتاه قدی پیشگیری نمود.

این نشست آموزشی طی دوره دو روزه به کارشناسان تغذیه مراکز خدمات جامع سلامت تحت پوشش مرکز بهداشت شهداء والفجر آموزش داده شد./م.اصل نژاد

  • گروه خبری : اخبار,بک آپ خبر,اخبار واحدها
  • کد خبری : 69385
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید