متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1403/04/18
  • - تعداد بازدید: 85
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مرکز بهداشت شهدای والفجر

نشست برون بخشی با محوریت پیشگیری و کنترل بیماری های منتقله از پشه آئدس برگزار شد

رئیس مرکز بهداشت شهدای والفجر از برگزاری نشست برون بخشی با محوریت پیشگیری و کنترل بیماری های منتقله از پشه آئدس در اداره خدمات شهری شهرداری شیراز خبر داد.

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهدای والفجر، دکتر «علیرضا شریعتی» رییس این مرکز گفت: ورود موارد بیماری تب دانگ در ماه‌های اخیر در ایران افزایش یافته است، بیماری که عامل آن گزش پشه آئدس است، پشه‌ای که در تایرها و آب‌های راکد کوچک تخمگذاری می‌کند و البته مسافرت به کشورهای همسایه به خصوص امارات می‌تواند به گسترش این بیماری در کشور دامن بزند.

او افزود: بیماری تب دانگ بیشتر در مناطق گرمسیر و استوایی دیده می‌شود اما انتقال پشه آئدس به کشورهای دیگر باعث گسترش این بیماری به بیش از ۱۱۰ کشور در دنیا از جمله در اروپا شده است. تب، سردرد، کمردرد، درد در پشت چشم، راش پوستی و در مواردی خونریزی به خصوص از لثه از جمله علایم اصلی این بیماری است اما گاهی اشتراک علایم آن با برخی بیماری‌های تنفسی مثل کرونا و آنفلوانزا کار شناسایی ‌آن را سخت می کند.

مهندس «علی مختاری» مسوول پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر مرکز بهداشت شهدای والفجر عنوان کرد: از اردیبهشت امسال تاکنون ۱۳۸ مورد ابتلا به تب دنگی در کشور گزارش شده که بیشتر مسافران کشورهای امارات، پاکستان و عراق بوده‌اند. اکنون برخی شهرهای استان های جنوبی و شمالی کشور درگیر استقرار پشه آئدس بوده و در معرض خطر انتقال محلی بیماری های منتقله از پشه آئدس می باشند.

مختاری اظهار داشت: مهم ترین راه برای کنترل این بیماری جلوگیری از تخمگذاری پشه آئدس است، پشه‌ای که در آب های کوچک راکد مثل ظرف گلدان ها یا در داخل تایر خودروها تخمگذاری می کند و در شرایط سخت نیز تخم این پشه زنده می‌ماند. مرکز بهداشت حدود ۲۰ درصد در مدیریت و کنترل تب دنگی نقش دارد و ۸۰ درصد مبارزه با پشه آئدس که عامل این بیماری است به عملکرد سایر سازمان ها مانند شهرداری وابسته است.

در ادامه مهندس «محمدعلی محسنی پور» مسوول بهداشت محیط مرکز بهداشت شهدای والفجر خاطر نشان کرد: مهم ترین رکن اساسی در کنترل پشه آئدس بهسازی محیط و معابر می باشد. با توجه به این که لاستیک های مستعمل و ظروف رها شده در طبیعت می تواند زیستگاهی مناسب برای پشه آئدس شود باید ساماندهی آن در دستور کار قرار گیرد.

در این نشست پس از  آموزش، راه های کنترل بیماری های منتقله از پشه ائدس و اقدامات عملیاتی پیشگیری و مقابله با آن تبادل نظر شد./م.اصل نژاد

  • گروه خبری : اخبار,بک آپ خبر,اخبار واحدها
  • کد خبری : 105019
کلیدواژه