متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1404/02/16
  • - تعداد بازدید: 40
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مرکز بهداشت شهدای والفجر

نشست آموزشی پیرامون مشکلات شایع سالمندی به سالمندان عضو کانون روزانه سروش

به همت واحد جوانی جمعیت و سلامت خانواده مرکز بهداشت شهدای والفجر، به سالمندان عضو کانون روزانه سروش، مشکلات شایع در دوره سالمندی؛ پوکی استخوان، مشکلات گوارشی و بی اختیاری ادرار آموزش  داده شد.

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهدای والفجر، مهندس «جمال دهقان فرد» مسوول واحد سلامت خانواده و جمعیت مرکز شهدای والفجر عنوان کرد: پوکی استخوان، مشکلات گوارشی و بی اختیاری ادرار، از جمله مشکلات دوران سالمندی است که می توان با تغییر شیوه زندگی و الگو قرار دادن یک سری عادات خوب با این مشکلات مبارزه کرد و راه حل های مناسبی دارویی و غیر دارویی برای بهبود آن ها در نظر گرفت.

او افزود: توصیه می شود عادات غذایی خوب، فعالیت بدنی موثر، مدیریت استرس و استفاده روزانه مکمل کلسیم و ماهانه ویتامین D  مورد استفاده قرار گیرد. پوکی استخوان را گاهی یک بیماری خاموش می نامند زیرا بدون هیچ علامتی کم کم به وجود می آید و زمانی فرد مبتلا از بیماری خود مطلع می شود که در اثر یک ضربه کوچک یا زمین خوردن و لغزیدن، شکستگی استخوان های قسمت های مختلف بدن برای او پیش می آید.

«بهار رمضانی» کارشناس سالمندان مرکز بهداشت شهدای والفجر بیان داشت: مشکلات گوارشی در همه سنین دیده می شود و عوامل مختلفی در ایجاد آن دخالت دارند، گاهی بیماری خاص و یا مصرف یک سری داروها باعث این مشکلات می شود، در اغلب اوقات با اصلاح شیوه زندگی؛ عادات غذایی خوب، فعالیت بدنی موثر و زمان خاص برای اجابت مزاج و عدم مصرف خودسرانه و بیش از حد داروهای مسهل این مشکلات کاهش پیدا می کند.

او اظهار داشت: مواد زاید و سموم بدن از طریق کلیه ها وارد ادرار می شوند و با پر شدن مثانه، احساس دفع ادرار ایجاد می گردد. با افزایش سن، دفع ادرار دچار تغییراتی می شود برای مثال تحمل نگهداشتن ادرار کمتر می شود، کارکردن کلیه ها در طول شب هم ادامه پیدا می کند و عضلات شکم و لگن ضعیف می شوند و مثانه کاملا خالی نمی شود.

رمضانی با اشاره به مواردی که باعث بروز بی اختیاری ادرار می شود، گفت: گاه به هنگام عطسه، سرفه یا خنده، چند قطره ادرار بی اختیار از فرد می ریزد، یا احساس ناگهانی و شدید برای ادرار کردن ایجاد می شود و یا مثانه به طور کامل تخلیه نمی شود، در خانم ها به دلیل عفونت ادراری، افزایش سن و زایمان های متعدد، ممکن است به وجود آید و در آقایان به دلیل افزایش سن و بزرگی غده پروستات، بی اختیاری ادرار، وجود دارد.

او خاطر نشان کرد: تقویت عضلات لگن و مثانه، تنظیم زمان ادرار کردن در هر 2 ساعت یک بار برای ادرار کردن به دستشویی بروید، ننوشیدن مایعات بعد از ساعت 8 شب  و داشتن آرامش برای بهبود این مورد توصیه می شود./م.اصل نژاد
  • گروه خبری : اخبار,بک آپ خبر,اخبار واحدها
  • کد خبری : 123460
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید