متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1402/12/13
  • - تعداد بازدید: 177
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
مرکز بهداشت شهدای والفجر

نشست آموزشی غربالگری، تشخیص زودهنگام و پیشگیری از سرطان های شایع

آموزشی غربالگری، تشخیص زودهنگام و پیشگیری از سرطان های شایع با حضور پزشکان، ناظران، مراقبان سلامت و ماماها در سالن پیامبر اعظم(ع) مرکز بهداشت شهدای والفجر برگزار گردید.

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهدای والفجر، مهندس «جمال دهقان فرد» مسوول واحد سلامت خانواده و جمعیت در خصوص اهمیت ارزیابی فرد از نظر سرطان گفت: بررسی دقیق سابقه قبلی پزشکی، خانوادگی، اجتماعی، فرهنگی، روانشناختی و شغلی فرد به همراه معاینه بالینی است. هر چیزی که شانس ابتلای فرد به سرطان را افزایش دهد عامل خطر نامیده می‌شود.

او افزود: برخی از افراد با وجود چندین عامل تهدید کننده در بدن هرگز به سرطان مبتلا نمی شوند. اگر چه ممکن است بعضی از افراد بدون داشتن عوامل شناخته شده، مبتلا به سرطان شوند، با این حال شناخت عوامل خطر و خود مراقبتی در کنار معاینات منظم دورهای در انتخاب آگاهانه شیوه زندگی و مراقبت بهداشتی کمک می‌کند.

دکتر «صدیقه طهماسبی: فلوشیپ جراحی سرطان در خصوص اهمیت غربالگری و تشخیص زود هنگام سرطان پستان افزود: سرطان سینه شایع ترین سرطان و مهم ترین عامل مرگ ناشی از سرطان در زنان است و نیز شایع ترین علت مرگ زنان در 35 تا 55 سالگی محسوب می شود.  از آنجایی که هر چه سرطان سینه زودتر تشخیص داده شود، درمان آن آسان تر و موفقیت آمیزتر خواهد بود، لذا بهتر است که زنان از علایمی که ممکن است در سرطان سینه ظاهر شود آگاهی کافی داشته باشند.

او در ادامه در خصوص نشانه های خطر در معاینه سینه بیان داشت: نشانه های خطر در معاینه سینه تغییر در حس (لمس کردن) سینه یا نوک سینه، تغییر در ظاهر سینه یا نوک سینه، وجود توده، برآمدگی یا سفت شدن سینه یا نزدیک سینه و یا ناحیه زیر بغل، حساسیت نوک سینه در لمس یا لطافت نوک سینه تغییر در اندازه یا شکل سینه فرو رفتگی نوک سینه به داخل، ترشح مایع از نوک سینه و ترشحات خونی، پوست، هاله یا نوک سینه ممکن است متورم یا قرمز یا پوسته پوسته شود. ممکن است مانند پوست پرتقال خلل و فرج پیدا کند . بزرگ شدن غدد لنفاوی زیر بغل در مراحل انتهایی می باشد .

دکتر طهماسبی با اشاره به روش های پیشگیری از سرطان سینه اظهار داشت: معاینه های منظم دوره ای، کنترل وزن و پرهیز از چاقی، مصرف کافی میوه ها و سبزی ها، به شکل روزانه انجام مرتب ورزش و فعالیت های بدنی و دوری از کم تحرکی، ترک استعمال دخانیات، کاهش مصرف غذاهای سرخ کرده و چربی ها، مراجعه به مراکز خدمات جامع سلامت،  پزشک، ماما و در صورت داشتن سابقه سرطان سینه و آمـوزش خودآزمایی سینه در بیشتر مـوارد به کشف زودرس تـوده و در نتیجه تشخیص، پیگیری و درمان به موقع منجرخواهد شد و از پیشرفت بیماری به سمت بدخیمی جلوگیری می شود.

 در ادامه نشست آموزشی دکتر «مریم عقدکی» فلوشیپ آنکولوژی زنان  استادیار دانشگاه علوم پزشکی شیراز در مورد سرطان های تخمدان و آندومتر، علائمه سرطان مطالبی ارائه نمود

در پایان مریم یارپزشکان کارشناس سلامت میانسالان مرکز بهداشت شهدای والفجر در خصوص تشخیص زود هنگام سرطان خاطر نشان کرد:  معنای تشخیص زودهنگام این است که ما به عنوان ارایه دهنده خدمات سلامت، نشانه های هشدار دهنده سرطان را بدانیم تا در زمان ارزیابی های دوره ای، اگر فردی را بررسی کردیم یا در فواصل ارزیابی ها، فردی با این نشانه ها مراجعه کرد، آمادگی شناسایی این علایم و جداکردن موارد مهم از غیر مهم را داشته باشیم تا در مرحله بعد، مـوارد دیگر را برای اقدام های تشخیصی کامل تر به مراکز سطح بالاتر و مجهزتر معرفی کنیم.

این نشست به همت واحد سلامت خانواده و جمعیت مرکز بهداشت شهدای والفجر با عنوان غربالگری، تشخیص زودهنگام و پیشگیری از سرطان های شایع  با حضور 114نفر از پزشکان، ناظران، مراقبان سلامت، ماماها و بهورزان در سالن پیامبر اعظم(ع) مرکز بهداشت شهدای والفجر برگزار گردید./م.اصل نژاد

  • گروه خبری : اخبار,بک آپ خبر,اخبار واحدها
  • کد خبری : 96004
کلیدواژه