مرکز بهداشت شهدای والفجر
نشست آموزشی شیوه زندگی سالم، وبا و تب کریمه کنگو با حضور طلاب حوزه علمیه در شیراز برگزار شد
نشست آموزشی با موضوعات وبا، تب کریمه کنگو، شیوه زندگی سالم برای 400 نفر از برادران و خواهران حوزه علمیه و آموزش اهمیت غربالگری و تشخیص زود هنگام سرطان پستان و سرطان دهانه رحم برای 200 نفر از خواهران حوزه علمیه شیراز برگزار شد.
نشست آموزشی با موضوعات وبا، تب کریمه کنگو، شیوه زندگی سالم برای 400 نفر از برادران و خواهران حوزه علمیه و آموزش اهمیت غربالگری و تشخیص زود هنگام سرطان پستان و سرطان دهانه رحم برای 200 نفر از خواهران حوزه علمیه شیراز برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهدای والفجر؛ دکتر «علیرضا شریعتی» سرپرست این مرکز گفت: تغذیه سالم، فعالیت بدنی مناسب، عدم مصرف دخانیات و مدیریت استرس گامی مهم برای داشتن زندگی سالم است .
او افزود: برای پیشگیری از بیماری های قابل انتقال به وسیله آب و مواد غذایی از جمله بیماری های اسهالی و وبا در منزل، تفریحگاه ها، پارک ها و در حین مسافرت، نکات بهداشتی که باید رعایت کرد؛ از یخ های قالبی و کارخانه ای غیر بهداشتی استفاده نکنید، زیرا در آب مصرفی مراحل تولید و عرضه آن احتمال آلودگی به میکروب وبا یا سایر میکروب ها وجود دارد.
- هنگام سفر، آب و غذای سالم و مطمئن همراه داشته باشید یا از نوشیدنی ها و غذاهای با بسته بندی مطمئن و بهداشتی استفاده کنند و در رودخانه ها با آب های مشکوک به هیچ عنوان شنا نکنید.
- از آشامیدن آب های مشکوک در پارک ها، باغ ها، فضای سبز و همچنین آب آشامیدنی ذخیره شده در منبع های آب و آبخوری های کنار خیابان که دارای لیوان مشترک هستند و آبی که در اتوبوس های بین شهری در ظروف عمومی و با استفاده از یخ های قالبی برای سرد کردن عرضه می شود، جدا خودداری کنید.
- حتی الامکان تا برطرف شدن خطر سرایت وبا، از مصرف سبزیجات، کاهو، کلم، خیار، گوجه فرنگی خودداری کنید و در صورت لزوم آن را ضدعفونی و سپس مصرف کنید.
- از قرار دادن سبزی و میوه جات شسته نشده و ضدعفونی نشده در یخچال جدا خودداری کنید پیش از خوردن و دست زدن به مواد غذایی دست های خود را با آب و صابون خوب بشویید.
- دست ها را بعد از اجابت مزاج (رفتن به توالت) با آب و صابون بشویید.
- بیماری به مدت یک تا سه هفته (یعنی زمانی که میکروب در مدفوع یافت می شود) مسری است.
دکتر شریعتی تاکید کرد: با مشاهده هر مورد از ابتلا به اسهال سریعا به مراکز خدمات جامع سلامت مراجعه کنید. بدون تجویز پزشک از مصرف قرص های ضداسهال به هر نحو خودداری کنید. بسیاری از افراد به دلیل خود درمانی و استفاده از برخی داروهای ضد اسهال در این بیماری دچار مشکلات حاد شده و باعث از دست رفتن زمان که برای این بیماران فوق العاده حیاتی است می شوند. زیرا مصرف این داروها سبب می شود میکروب فرصت بیشتری در روده برای تکثیر و دفع سم پیدا کند و بیماری تشدید شود.
او ادامه داد: گزارش سریع موارد بیماری وبا به مراکز ذیصلاح از مهم ترین عوامل پیشگیری است زیرا نتیجه آن بیماریابی زودرس در جامعه و درمان سریع بیماران خواهد بود.
سرپرست مرکز بهداشت شهدای والفجر اظهار داشت: در این نشست برای هشتاد و هشت نفر از خواهران و برادران طلاب توسط کارشناس مبارزه با بیماری های واگیر و مراقب سلامت مرکز خدمات جامع سلامت روستایی باجگاه غربالگری فشارخون انجام شد. همچنین با توجه به اینکه سرطان پستان شایع ترین سرطان در زنان است به منظور تشخیص زود هنگام این بیماری (غربالگری)، هفده نفر از خواهران طلاب از سوی «زهرا صمیمی» ماما مرکز خدمات جامع سلامت روستایی باجگاه تحت معاینه و بررسی قرار گرفتند.
این نشست آموزشی، به همت واحد سلامت خانواده و جمعیت، مبارزه با بیماری های واگیر و مبارزه با بیماری های غیر واگیر مرکز بهداشت شهدای والفجر، همکاری پزشک، ماما و مراقب سلامت مرکز خدمات جامع سلامت روستایی باجگاه برگزار شد.
در پایان نشست تاکید شد که افراد شرکت کننده با هدف ارتقاء سلامت به مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه های سلامت و پایگاه های پزشک خانواده مراجعه و با تشکیل شناسنامه سلامت خدمات مراقبتی را دریافت نمایند . /م.اصل نژاد
نظر دهید