مرکز بهداشت شهدای والفجر
نشست آموزشی با موضوع سازگاری با بازنشستگی و سلامت روان برگزار شد
به همت واحد سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد مرکز بهداشت شهدای والفجر و به مناسبت گرامیداشت هفته سلامت روان، نشست آموزشی با موضوع بازنشستگی و سلامت روان برای گروه هدف میانسالان و سالمندان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهدای والفجر، «نجمه حمیدی» کارشناس سلامت روان، اعتیاد و اجتماعی این مرکز گفت: بازنشستگی رها کردن نقش هایی را ایجاب می کند که برای هویت و عزت نفس اهمیت زیادی دارند، بازنشستگی معمولاً به صورت فرایندی استرس زا در نظر گرفته می شود که در کاهش سلامتی و سلامت روان دخالت دارد. مشکلات سازگاری با مشکلات افراد جوان تری که کار خود را از دست می دهند تفاوت چندانی ندارد. افراد به جای این که از اوقات فراغت خود لذت ببرند، افسردگی خفیفی را تجربه می کنند.
او افزود: ابتدای بازنشستگی دوران حساسی برای بسیاری از افراد است که کنار آمدن با شرایط جدید را سخت می کند. اغلب بازنشستگی را به عنوان دوره های که افراد در آن هویت خود را از دست می دهند توصیف می کنند. بنابراین توصیه می شود که با پذیرش تغییر در این دوران و تنظیم نگرش خود و افزایش انعطاف پذیری نسبت به تغییرات ایجاد شده و همچنین تعیین اهداف، معنای جدیدی پیدا کنید.
حمیدی خاطر نشان کرد: پس از بازنشستگی، مهم است که به دنبال منابع جدید باشید، فعالیت هایی که به شما شادی می بخشد و زندگی شما را غنی می کند انجام دهید.
کارشناس سلامت روان مرکز بهداشت شهدای والفجر ادامه داد: یکی دیگر از راه های تغییر تدریجی بازنشستگی این است که ساعت هایی را که در شغل فعلی تان کار می کنید به تدریج کاهش دهید و به یک شغل پاره وقت تغییر دهید یا در برخی از ظرفیت ها برای خودتان کار کنید. علاوه بر این هدف، اشتغال پاره وقت می تواند درآمد شما را نیز تکمیل کند، شما را از نظر اجتماعی درگیر کند و سازگاری با دوران بازنشستگی را بدون نیاز به تحمل خواسته های کار تمام وقت آسان کند همچنین با صرف وقت و تلاش خود برای هدفی که برای شما مهم است، می توانید به زندگی دوران بازنشستگی خود معنا و احساس موفقیت بیفزاید و با یادگیری مهارت های جدید، مغزتان را فعال نگهدارید. /م.اصل نژاد
نظر دهید