متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1401/10/25
  • - تعداد بازدید: 84
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
مرکز بهداشت شهدای والفجر

نشست آموزشی اهمیت غربالگری، تشخیص زود هنگام سرطان پستان و ارزیابی علایم و عوارض یائسگی برگزار شد

نشست آموزشی با موضوعات ارزیابی علائم و عوارض یائسگی، اهمیت غربالگری و تشخیص زود هنگام سرطان پستان با حضور پزشکان، ناظران، مراقبان سلامت و ماماها برگزار شد.

نشست آموزشی با موضوعات ارزیابی علائم و عوارض یائسگی، اهمیت غربالگری و تشخیص زود هنگام سرطان پستان با حضور پزشکان، ناظران، مراقبان سلامت و ماماها برگزار شد.

 

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهدای والفجر؛ مهندس «جمال دهقان فرد» مسوول واحد بهداشت خانواده و جمعیت این مرکز گفت: به منظور بالا بردن سطح آگاهی کارکنان در مراکز و پایگاه های تحت پوشش و ارتقای سلامت میانسالان دوره آموزشی با موضوعات ارزیابی علائم، عوارض یائسگی، اهمیت غربالگری و تشخیص زود هنگام سرطان پستان با حضور دویست و بیست نفر از پزشکان، ناظران، مراقبان سلامت و ماماها در سالن پیامبر اعظم(ع) این مرکز برگزار شد.

دکتر «شقایق مرادی» متخصص زنان و مدرس برنامه در خصوص دوران یائسگی گفت: یائسگی یکی از مراحل طبیعی و مهم زندگی است که مشخصه آن پایان باروری و قطع قاعدگی است. از نظر تعریف یائسگی یا منوپوز طبیعی به دوره ای فیزیولوژیک از زندگی زنان گفته می شود که تخمدان ها تولید استروژن را متوقف می کنند این دوره معمولا با قطع قاعدگی به مدت یک سال بدون ارتباط با عوامل پاتولوژیک شناخته می شود و سن شروع یائسگی در زنان متفاوت است. سن متوسط شروع یائسگی 51 سالگی است ولی به طور کلی زنان این پدیده را بین 47 تا 53 سالگی تجربه می کنند. مهمترین مسئله در زمان شروع یائسگی، ژنتیک است اما عوامل محیطی مانند مصرف الکل، وضعیت اجتماعی، اقتصادی و شاخص توده بدن و مصرف سیگار نیز در زمان شروع یائسگی نقش دارند.

او افزود: از آن جا که از دست دادن عملکرد تخمدانی اثرات زیادی بر وضعیت هورمونی زنان دارد و به دلیل عدم تولید استروژن احتمال ابتلای به برخی بیماری ها بیشتر می شود، آشنایی با تغییرات جسمی، روحی و روانی در دوران یائسگی به زنان کمک می کند که بدانند چه چیزی در انتظار آن ها است و بتوانند با آمادگی بیشتری خود را با این تغییرات تطبیق دهند. شدت این علائم در افراد مختلف متفاوت است.

دکتر مرادی در خصوص علائم  این دوران گفت: به طور کلی علائم شامل؛ بی نظمی در عادت ماهانه که این بی نظمی به صورت کاهش زمان و حجم خونریزی است. در صورت خونریزی شدید یا قاعدگی طولانی مدت ( بیش از 10 روز)، فاصله کمتر از سه هفته بین قاعدگی ها لازم است با پزشک مشورت شود، تغییر تمایلات و فعالیت جنسی، خشکی واژن، تغییرات خلقی، افزایش وزن و چاقی شکمی، کاهش توده عضلانی، نازکی و کاهش ارتجاع پوست، سردرد، مشکلات حافظه، سفتی و درد عضلات و مفاصل می باشد.

دکتر مرادی بیان داشت: برخی از اثرات یائسگی در طولانی مدت ظاهر می شود شامل؛ پوکی استخوان، بیماری قلبی و عروقی، اختلالات ادراری تناسلی، اثرات بر روی پوست و مو که این علائم ناشی از اثرات استروژن روی استخوان ها ، قلب، مثانه، واژن و پوست می باشد.

 در ادامه دکتر «اعظم عسگری» پزشک خانواده و پزشک کلینیک پستان درمانگاه مطهری شیراز در خصوص اهمیت غربالگری و تشخیص زود هنگام سرطان پستان اظهار داشت: امروزه یکی از عوامل نگران ‌کننده در سلامتی زنان، سرطان پستان است. در اکثر کشورهای دنیا سرطان پستان شایع ‌ترین سرطان در زنان است و عامل اصلی مرگ و میر ناشی از سرطان در زنان است. در ایران نیز این بیماری در صدر سرطان‌های خانم ها  قرار دارد و بروز آن در حال افزایش است. مرگ یک زن در اثر سرطان پستان عواقب بسیاری برای خانواده و جامعه دارد.

او در خصوص علائم هشدار دهنده سرطان پستان که می بایست مورد توجه و بررسی بیشتر قرار گیرد گفت: علائم هشدار دهنده سرطان پستان شامل؛ توده پستان یا زیر بغل، تغییر در شکل، عدم قرینگی پستان یا قوام و سفتی پستان و تغییرات پوستی پستان شامل هر یک از موارد زیر: پوست پرتقالی، اریتم یا قرمزی پوست، زخم پوست، پوسته پوسته شدن و اگزمای پوست می باشد.

در پایان این نشست به سوالات شرکت کنندگان از سوی مدرسان برنامه پاسخ داده شد./ م.اصل نژاد

  • گروه خبری : اخبار,بک آپ خبر,اخبار واحدها
  • کد خبری : 72972
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید