متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1399/09/09
  • - تعداد بازدید: 240
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مرکز بهداشت شهدای والفجر

مهارت مدیریت استرس در بیماری کرونا

مدیریت استرس به معنای توجه به افکار، سبک زندگی و احساسات و مقابله با مشکلات است. هیچ‌کس جز شما نمی‌تواند ذهن و جسمتان را کنترل کند. با خواندن نکات زیر می‌توانید استرس خود را کنترل کنید.

مهارت مدیریت استرس در بیماری کرونا

طبیعی است که با افزایش مسئولیت‌های کاری و خانوادگی استرستان افزایش یابد. به‌جای پر شدن از استرس بهتر است مشکل را حل کنید. مدیریت استرس به معنای توجه به افکار، سبک زندگی و احساسات و مقابله با مشکلات است. هیچ‌کس جز شما نمی‌تواند ذهن و جسمتان را کنترل کند. با خواندن نکات زیر می‌توانید استرس خود را کنترل کنید.

اکثر ما وقتی با اتفاقات وحوادث ناگواری مثل سیل،زلزله ،یا از دست دادن عزیزی روبرو می شویم ،یا احساس کنترل روی شرایط نداریم واوضاع برایمان غیر قابل پیش بینی می شود،مانند مواجهه یا همه گیری ویروس کرونا، دچار استرس می شویم.

استرس گاهی نتیجه یک اتفاق مهم وغیر معمول است وگاهی هم به دلیل انباشته شدن فشارهای کوچک پیش می آید. وقتی احساس میکنیم شرایط برای ما غیر قابل تحمل شده، قادر به مدیریت اوضاع نیستیم و فشار روی ما بسیار زیاد است ممکن است در بحران باشیم.

هر یک از ما به شکل متفاوتی به استرس وحوادث ناگوار واکنش نشان میدهیم. گاهی نشانه های جسمی ،سردرد، دردهای پراکنده بدنی، مشکل گوارشی، احساس خستگی، کاهش اشتها، بی خوابی پیش می آید و گاهی نشانه های روانی رفتاری مانند احساس ترس و اضطراب، درماندگی، نا امیدی، کرختی و شوکه شدن، یا خشم تجربه می شود.

بایدها ونبایدها در شرایط پر استرس و بحران:

1.       با دوستان واطرافیان خود صحبت کنید .صحبت در مورد نگرانی ها به بهتر شدن حال شما کمک می کند ولی صحبت های خود را به اخبار کرونا ویروس محدود نکنید

2.       از مصرف هر نوع دارو بدون تجویز پزشک خودداری کنید. از مواد یا الکل برای سرکوب حسهای منفی استفاده نکنید.

3.       درشرایط بحرانی وبی ثبات تصمیم مهمی نگیرید وتغییربزرگ در زندگی خود ایجاد نکنید.

4.       درصورت نیاز به کمک های پزشکی، روانپزشکی و یا روانشناسی، به مراکز خدمات جامع سلامت، درمانگاه ها، بیمارستانها و یا هر مرکز درمانی که در دسترس شماست مراجعه کنید.

5.       برای قدم زدن وپیاده روی به مکانهای خلوت یا طبیعت بروید و خود را مدت طولانی در خانه حبس نکنید.

6.       اگر احساس می کنید تحت فشار زیادی هستید یا انجام کارهای روزمره برای شما سخت شده با پزشک، روانپزشک یا روانشناس مشورت کنید.

 

<< عظیمه صادقی >> کارشناس بهداشت روان مرکز بهداشت شیراز – شهدای والفجر

 

 

  • گروه خبری : اخبار,بک آپ خبر,اخبار واحدها
  • کد خبری : 33230
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید