متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1403/02/12
  • - تعداد بازدید: 106
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مرکز بهداشت شهدای والفجر

قطع زنجیره تولید 310 هکتار از محصولات کشاورزی آبیاری شده با فاضلاب در شیراز

به همت مرکز بهداشت شهدای والفجر، جهاد کشاورزی، شرکت آب و فاضلاب، مدیریت رفع تخلفات شهرداری و یگان امداد فرماندهی انتظامی شهرستان شیراز در اجرای دستورات قضایی دادستان محترم قطع زنجیره تولید 310 هکتار از محصولات کشاورزی آبیاری شده با فاضلاب در شیراز انجام شد.

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهدای والفجر؛ دکتر " علیرضا شریعتی" رئیس این مرکز گفت: امحاء 310 هکتار گندم و جو نتیجه توجه دستگاه های نظارتی به حوزه سلامت و امنیت غذایی جامعه و درس عبرتی است برای متخلفانی که سلامت جامعه را تهدید می کنند.

دکتر " شریعتی" با اشاره به ماده 688 قانون مجازات اسلامی بیان داشت: هر اقدامی که تهدید علیه بهداشت عمومی شناخته شود از قبیل آلوده کردن آب آشامیدنی یا توزیع آب آشامیدنی آلوده، دفع غیر ‌بهداشتی فضولات انسانی و دامی و مواد زاید، ریختن مواد مسموم‌ کننده در رودخانه‌ها، زباله در خیابان ها و کشتار غیر مجاز دام، استفاده غیرمجاز‌ فاضلاب خام یا پس آب تصفیه ‌خانه‌های فاضلاب برای مصارف کشاورزی ممنوع می باشد و مرتکبین چنانچه طبق قوانین خاص مشمول مجاز‌ شدیدتری نباشند به حبس تا یک سال محکوم خواهند شد.

رئیس مرکز بهداشت شهدای والفجر تصریح کرد: تشخیص این که اقدام مزبور تهدید علیه بهداشت عمومی و آلودگی محیط زیست شناخته می‌شود و همچنین اعلام جرم مذکور حسب مورد بر عهده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان ‌دامپزشکی خواهد بود.

مهندس" محمد علی محسنی پور " کارشناس مسوول بهداشت محیط مرکز بهداشت شهدای والفجر گفت: با حساسیتی که همکاران بهداشت محیط ایجاد نمودند توانستیم بعضی از این مزارع را شناسایی کنیم که پس از سیر مراحل قانونی منجر به تخریب و امحاء 350 هکتار محصولات تولید شده در این مزارع در سال 1402 و همچنین 310 هکتار در اردیبهشت ماه سال جاری گردیده است.

" محسنی پور" افزود: از آنجا که سیستم‌های تصفیه فاضلاب برای تصفیه مواد سمی و خطرناک طراحی نشده‌اند، تخلیه مواد سمی در فاضلاب بسیار خطرناک است. فاضلاب صنعتی حاوی فلزات سمی، سیانور و مواد سمی است که می توانند سبب مسمومیت و مرگ انسان و سایر موجودات زنده شوند. محصولات کشاورزی که با این آب‌ها تغذیه شده‌اند، غلظت عناصر سمی بالایی دارند و در دراز مدت سبب بیماری مصرف کننده می‌شوند که البته از آنجا که این تاثیر بسیار کند و دراز مدت است، اغلب مردم متوجه علت آن نخواهند شد.

کارشناس مسوول بهداشت محیط مرکز بهداشت شهدای والفجر افزود: اصلاح الگوی کشت در بخش کشاورزی و به خصوص در مناطق کم ‌آب و حذف محصولات آب ‌بر، توسعه روش‌های کشاورزی گلخانه‌ای و روش نوین به خصوص در مناطق کم ‌آب، ترغیب بخش خصوصی به احداث تصفیه ‌خانه فاضلاب، به منظور تصفیه فاضلاب شهری با شرط خرید تضمینی آب تولیدی از جمله اقداماتی است که بایستی برای حل مشکل آبیاری مزارع با پساب تصفیه نشده مدنظر قرار گیرد./م.اصل نژاد

  • گروه خبری : اخبار,بک آپ خبر,اخبار واحدها
  • کد خبری : 100826
کلیدواژه