متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1404/07/21
  • - تعداد بازدید: 182
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
مرکز بهداشت شهدای والفجر

فعالیت اتباع غیر مجاز در تولید مواد غذایی سلامت کودکان و شهروندان شیرازی را هدف قرار داده است

یک کارگاه مخفی و غیرمجاز تولید کننده فرآورده‌های حجیم شده پفک هندی با شناسایی عوامل نیروی انتظامی، از سوی کارشناسان بهداشت محیط مرکز بهداشت شهدای والفجر و با همکاری اداره اتباع و مهاجرین فرمانداری شیراز پلمب شد.

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهدای والفجر، دکتر «علیرضا شریعتی» رئیس این مرکز گفت: پفک هندی، اگر چه یک خوراکی پر طرفدار است، اما مضرات آن برای سلامتی، به ویژه برای کودکان، بسیار قابل توجه است و تولید این فرآورده در مکان هایی که هیچ گونه شرایط بهداشتی لازم از جمله؛ مکان بهداشتی مناسب، ابزار و تجهیزات با درجه بندی صنایع غذایی و مواد اولیه سالم و قابل مصرف انسانی را نداشته و حتی کارگران مجاز و دوره دیده نیز در این مکان ها فعالیت نداشته باشند باعث بروز مشکلات عدیده در جامعه و تهدید سلامت عمومی خواهد شد.

مهندس «محمد علی محسنی پور» کارشناس مسوول واحد بهداشت محیط مرکز بهداشت شهدای والفجر بیان داشت: با اطلاع کلانتری بیست گل سرخ مبنی بر کشف یک کارگاه غیر مجاز تولید مواد غذایی شامل پفک هندی و اسنک، کارشناسان این مرکز به محل اعزام شدند و مشخص گردید این محل در شرایط کاملا تاسف برانگیز و غیر بهداشتی با استفاده از مواد اولیه غیر مجاز و فاسد، انواع رنگ های صنعتی و کارگران اتباع غیر مجاز اقدام به تهیه و تولید انواع پفک هندی، اسنک و فرآورده هایی از این قبیل می نماید.

مهندس «محسنی پور» با بیان اینکه در این کارگاه انواع مختلف دستگاه های غیر قابل استفاده در تولید مواد غذایی و بیش از شش تن پفک هندی آماده و نیمه آماده شده قابل توزیع در سطح عرضه جهت اخذ دستور قضایی توقیف شده است گفت: این گونه افراد با هدف قرار دادن سلامت شهروندان به ویژه کودکان موجب تهدید علیه سلامت عمومی می شوند و از مراجع قضایی خواست با این گونه افراد سودجو شدیدا برخورد شود.

مهندس «مهدی زحمتکش» کارشناس بهداشت محیط مرکز بهداشت شهدای والفجر در خصوص ترکیبات مضر پفک هندی برای سلامتی بیان داشت: تولید پفک هندی از روغن‌های نباتی هیدروژنه که حاوی اسیدهای چرب ترانس هستند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را به طور قابل توجهی افزایش داده و همچنین، استفاده از روغن‌های نامرغوب، کهنه و فاسد در فرآیند سرخ کردن، باعث تولید ترکیبات مضر و سرطان‌زا می‌شود.

مهندس زحمتکش افزود: پفک هندی به طور معمول حاوی مقدار بسیار زیادی نمک است. مصرف زیاد نمک، فشار خون را افزایش می‌دهد و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، سکته مغزی و بیماری‌های کلیوی را بالا می‌برد.

او بیان داشت: برای ایجاد رنگ‌های جذاب و متنوع، از رنگ‌های مصنوعی در پفک هندی استفاده می‌شود. برخی از این رنگ‌ها می‌توانند باعث بروز حساسیت‌ها، بیش فعالی در کودکان و حتی برخی از انواع سرطان‌ها شوند علاوه بر رنگ‌ها، از افزودنی‌های دیگری مانند طعم‌دهنده‌ها، نگهدارنده‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها نیز در پفک هندی استفاده می‌شود برخی از این افزودنی‌ها ممکن است عوارض جانبی داشته باشند استفاده از روغن های ناسالم و همچنین رنگ های مصنوعی، خطر ابتلا به برخی از انواع سرطان را افزایش می دهد.

مهندس زحمتکش عنوان کرد: کودکان به دلیل سیستم ایمنی ضعیف‌تر و متابولیسم متفاوت، بیشتر از بزرگسالان در معرض خطر عوارض ناشی از مصرف پفک هندی قرار دارند پفک هندی، فاقد ارزش غذایی بوده و مصرف مکرر آن می‌تواند باعث کمبود مواد مغذی ضروری برای رشد کودکان شود مصرف بی رویه پفک هندی منجر به بروز بیماری‌هایی مانند پوکی استخوان، اختلال در عملکرد مغز و اختلالات هورمونی در کودک خواهد شد. رنگ‌ها و طعم‌دهنده‌های مصنوعی موجود در پفک هندی می‌توانند باعث بروز بیش فعالی، عدم تمرکز و اختلالات رفتاری در کودکان شوند.

او درباره فعالیت اتباع غیرمجاز در واحدهای صنفی و تولیدی مواد غذایی نیز اظهار داشت: به کارگیری اتباع غیرمجاز در واحدهای تهیه و تولید مواد غذایی ممنوع است و درصورت مشاهده بازرسان بهداشت محیط در این گونه واحد ها قطعا برای برخورد قانونی به مراجع قضایی معرفی خواهند شد./م.اصل نژاد

  • گروه خبری : اخبار,بک آپ خبر,اخبار واحدها
  • کد خبری : 134829
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید