متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1401/10/28
  • - تعداد بازدید: 88
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مرکز بهداشت شهدای والفجر

عوامل تغذیه ای موثر بر چاقی چیست؟

یکی از علل چاقی عادات و باور های نادرست غذایی که طی سالیان در فرهنگ جامعه به وجود آمده است.

یکی از علل چاقی عادات و باور های نادرست غذایی که طی سالیان در فرهنگ جامعه به وجود آمده است از جمله عادات نادرست می توان به موارد زیر اشاره کرد :

- حذف بعضی از وعده های غذایی مثل صبحانه یا شام که باعث کاهش سوخت و ساز بدن می شود و در نهایت به جای کاهش وزن، افزایش وزن را به دنبال دارد.

-حذف میان وعده که باعث افزایش اشتها و دریافت بیشتر غذا در وعده های اصلی می شود.

-مصرف نوشابه و نوشیدنی قندی همراه با غذا که علاوه بر دریافت کالری بیشتر باعث تحریک معده و مشکلات ثانویه می شود.

-مصرف نوشیدنی انرژی زا در جوانان و نوجوانان برای افزایش تمرکز:  این نوشیدنی ها از درصد بالایی قند و کافئین تشکیل شده اند که علاوه بر کالری زیاد باعث ایجاد نوعی اعتیاد و علاقه در فرد می شود. همچنین مصرف زیاد کافئین باعث ایجاد استرس و تحریک معده می گردد.

-مصرف زیاد قند و مواد قندی همراه با چای و قهوه در طول روز

-نبود تحرک و فعالیت بدنی مناسب در طول روز: با افزایش شهرنشینی و مشغله فردی تحرک افراد در طول روز کاهش یافته که باعث کاهش سوخت و ساز بدن و تجمع چربی می شود.

-مصرف تنقلات و هله هوله به جای مواد غذایی سالم در نوجوانان

-مصرف یک میان وعده شیرین بلافاصله بعد از وعده اصلی غذا

-تند غذا خوردن و نجویدن درست غذا

-عدم توجه به حالات روحی که باعث پرخوری عصبی می شود.

-ریزه خواری

-مصرف کم لبنیات و میوه و سبزیجات

پیشگیری از چاقی و اصلاح عادات نادرست غذایی:

-افزایش میزان تحرک و داشتن فعالیت فیزیکی منظم  و روزانه

-داشتن عادات خوب غذایی از جمله ارام غذا خوردن و خوب جویدن غذا

- استفاده از رژیم های غذایی که از نظر میوه جات و سبزیجات تازه غنی هستند 

-پرهیز از خوردن غذاهای چرب و پر نمک و غذای حاضری و نوشابه های گازدار

-حفظ ارامش و پیشگیری از تنش های روانی می تواند در کنترل وزن موثر باشد بسیاری از مردم در پاسخ به عواطف منفی مانند اندوه یا خشم شروع به خوردن می کنند

-کم کردن مصرف مواد غذایی نشاسته ای؛ موادی مانند برنج، ارد و غذاهایی که از آن تهیه می شود، ذرت، غلات، ماکارونی، باقلا، سیب زمینی، عدس، نخود، لوبیا، بیسکویت و کیک

نیلوفر اکبری، کارشناس واحد بهبود تغذیه- مرکز بهداشت شهدای والفجر

  • گروه خبری : اخبار,بک آپ خبر,اخبار واحدها
  • کد خبری : 73166
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید