متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1402/02/18
  • - تعداد بازدید: 47
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
مرکز بهداشت شهدای والفجر

عملکرد برنامه غربالگری نوزادان تحت پوشش مرکز بهداشت شهدای والفجر در سال 1401

غربالگری نوزادان در 5-3 روزگی اهمیت به سزایی دارد و عدم غربالگری به موقع نوزاد ممکن است عوارض جبران ناپذیری برای نوزاد ایجاد کند.

غربالگری نوزادان در 5-3 روزگی اهمیت به سزایی دارد و عدم غربالگری به موقع نوزاد ممکن است عوارض جبران ناپذیری برای نوزاد ایجاد کند.

 
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهدای والفجر؛ دکتر «علیرضا شریعتی» گفت: غربالگری بهنگام نوزادان در 5-3 روزگی بعد از تولد موجب شناسایی هر چه سریعتر موارد مبتلا به بیماری و درمان به موقع قبل از 28 روزگی و پیشگیری از عوارض جبران ناپذیر بیماری می شود.

او افزود: نوزادان مبتلا به بیماری های قابل تشخیص با غربالگری در اوایل تولد معمولا" بدون علامت هستند علایم به تدریج و تا حدود 6 ماهگی شیرخوار بروز می کند. اگر غربالگری در 5-3 روزگی انجام نشود تشخیص بیماری دیر هنگام انجام شده و بیماری اثرات خود را بر شیرخوار خواهد گذاشت و عوارض جبران ناپذیری مانند عقب ماندگی ذهنی، کم شنوایی، کوتاهی قد را به همراه خواهد داشت به همین منظور باید غربالگری به موقع (5-3روزگی) اعلام شود و شروع درمان نوزاد قبل از 28 روزگی باشد.

دکتر «نگار میرزاد» مسوول پیشگیری و مبارزه با بیماری های غیر واگیر مرکز بهداشت شهدای والفجر گفت: در حال حاضر شیوع بدو تولد سالیانه ناهنجاری‌ها و بیماری ارثی در ایران به عنوان کشور با سطح درآمد متوسط (LMIC[1]) 3 تا 5 درصد تولدهای زنده است. این ارقام در شرایطی نظیر کشور ما که زنان در سنین بالای 35 سال به بارداری ادامه می‌دهند، قابل توجه است به صورتی که این رقم حداقل دو برابر بروز این بیماری‌ها در جوامع با سطح درآمد بالا (HIC[2]) ارزیابی می‌شود که بر این اساس پنجاه هزار تا هفتاد هزار مورد بیمار سالیانه در کشور متولد می‌شوند.

دکتر میرزاد عنوان کرد: غالب بیماری‌های ژنتیک موجب مرگ زودرس می‌گردند و در طول زندگی کوتاه، بیمار شدیدترین و همه جانبه‌ترین معلولیت‌های جسمی ذهنی را تحمل می‌کند. امروزه ابزارهای شناسایی این بیماری‌ها با روش‌های ژنتیک، ارزان و سریع شده و به همین دلیل امکان درمان زود هنگام و قبل از ایجاد معلولیت در برخی و امکان پیشگیری از بروز بیماری، تقریباً در تمامی بیماری‌های ژنتیکی که در زمان کودکی بروز می‌یابند فراهم شده است.

مسوول پیشگیری و مبارزه با بیماری های غیر واگیر این مرکز اظهار داشت: در شهرستان شیراز غربالگری نوزادان در مراکز غربالگری تحت پوشش مرکز بهداشت شهدای والفجر انجام می شود. در سال گذشته دوازده هزار و 177 نوزاد در این مراکز غربالگری شدند.

او ادامه داد: برای هفت هزار و 500 نوزاد به دلایل خاص نمونه تکرار گرفته شده است. برای 100 درصد نوزادان غربال شده نمونه غربالگری متابولیک نیز انجام شد و تعداد 82 نوزاد بیمار شناسایی شده و تحت درمان قرار گرفته اند. 6/74 درصد نوزادان قبل از 28 روزگی تحت درمان قرار گرفته اند و تاخیر در شروع درمان مابقی نوزادان دلایل پزشکی بوده است.

دکتر میرزاد بیان داشت: بیماران تحت پوشش شهرستان شیراز جهت پی گیری و مراقبت به مرکز خدمات جامع سلامت مربوطه معرفی شده اند و بیماران مربوط به سایر شهرستان ها به شهرستان مربوطه معرفی شدند.

او خاطر نشان کرد: علاوه بر غربالگری نوزادان برنامه غربالگری شنوایی نیز در 3 مرکز خدمات جامع سلامت طالقانی، علی بن ابیطالب(ع) و بیمارستان حافظ برای تمامی نوزادان مراجعه کننده به واحد غربالگری انجام شده است و در سال جاری غربالگری شنوایی در دو مرکز خدمات جامع سلامت سعدی و حافظ صدرا نیز در حال راه اندازی می باشد.

شایان ذکر است در دی ماه سال گذشته به منظور سهولت دسترسی کلیه نوزادان به خدمات غربالگری، مرکز غربالگری نوزادان حافظ در شهر صدرا راه اندازی شد./م.اصل نژاد



  • گروه خبری : اخبار,بک آپ خبر,اخبار واحدها
  • کد خبری : 78269
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید