متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1400/05/03
  • - تعداد بازدید: 246
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
به گزارش روابط عمومی

شهید عباس دوران قهرمان ایرانی، نماد صلابت ، شجاعت، بی باک

نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران مملو از شهدای والامقامی است که زندگی و عشق آن‌ها به دین و کشور برای ما سرشار از نکات پندآموز و حس غرور است.

 
شهید عباس دوران قهرمان ایرانی، نماد صلابت ، شجاعت، بی باک
نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران مملو از شهدای والامقامی است که زندگی و عشق آن‌ها به دین و کشور برای ما سرشار از نکات پندآموز و حس غرور است.
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهدای والفجر ، در ماه مرداد 1381 شاهد تشییع پیکر پاک قهرمان ایرانی که نماد صلابت و شجاعت برای ما بود یعنی شهید عباس دوران بودیم . قطعاً هر چه امروز در کشور داریم از برکت رشادت ها ، جان‌فشانی‌ها و فداکاری‌های شهداست.
شهید عباس دوران در 20 مهر سال 1329 در شیراز به دنیا آمد و در سال 1348 مدرک دیپلم خود را گرفت و سپس وارد دانشکده خلبانی نیروی هوایی ارتش شد و پس از گذراندن دوره مقدماتی در ایران برای ادامه تحصیل و طی دوره تکمیلی به آمریکا رفت و پس از طی مراحل خلبانی و اخذ گواهینامه خلبانی به ایران بازگشت.
شهید عباس دوران در زمان جنگ ایران و عراق به‌عنوان افسر خلبان شکاری و معاونت عملیات فرماندهی پایگاه سوم شکاری مشغول خدمت بود و پس از مدتی، برای ادامه پروازهای جنگی به پایگاه ششم شکاری بوشهر منتقل شد.
شهید دوران بسیار شجاع و بی‌باک بود و دشوارترین مأموریت‌ها را می‌پذیرفت، وی در بین نیرو‌های عراقی نیز خیلی معروف به شجاعت بود و عراقی‌ها آرزو داشتند او را اسیر کنند.
شهید سرلشکر خلبان عباس دوران 120 مأموریت بمباران هوایی در دوران دفاع مقدس انجام داده که از این لحاظ یکی از رکوردداران این پرواز‌ها، در نیروی هوایی محسوب می‌شود.
این قهرمان ایرانی در جریان جنگ تحمیلی رشادت‌ها و دلاوری‌های زیادی از خود نشان داد که مهم‌ترین آن‌ها در عملیات مروارید بود که حماسه‌ای بزرگ خلق کرد و پنج فروند ناوچه عراقی را در حوالی اسکله الامیه و البکر منهدم ساخت، چنان چه بارها گفته‌شده فرمانده نیروی دریایی عراق را سرهنگ خلبان عباس دوران و سرهنگ خلبان خلعتبری به نابودی کشاندند، شهید دوران همچنین یکی از افراد تأثیرگذار در عملیات فتح‌المبین بود.
در سالیان دفاع مقدس هشت ساله جمهوری اسلامی ایران، سال1361 برای نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، سالی سرشار از موفقیت و پیروزی بود. سال 61، سالی بود که عملیات¬‌های پی در پی، پیروزمندانه، مهم و سرنوشت¬‌سازی همچون فتح¬ المبین و بیت-‌المقدس با موفقیت کامل توسط رزمندگان ارتش، سپاه، بسیج و نیروهای مردمی علیه نیروهای متجاوز بعثی عراق اجرا شد.
صبح روز 30 تیرماه 1361 شهید عباس دوران به همراه خلبانان شجاع کشورمان، توانستند به شبکه دفاعی امنیتی کاملاً امن مورد ادعای صدام نفوذ کنند.این خلبانان ورزیده کشورمان پس از نمایش قدرت و مانور بر فراز شهر بغداد و عبور از دیوارهای آتش دشمن، به پالایشگاه الدوره حمله و آنجا را بمباران کردند و در حین بازگشت هواپیمای فرمانده دسته پرواز، سرهنگ خلبان عباس دوران مورد اصابت موشک قرار گرفت اما بازهم وی تصمیم به ادامه عملیات می‌گیرند.
در همین زمان هواپیمای محمود اسکندری که به‌شدت آسیب‌دیده با مهارت بالای خلبان، از پدافند قوی دشمن گریخته و به پایگاه هوایی نوژه برمی‌گردد؛ پس از اینکه هواپیما شهید دوران مورد اصابت چند گلوله ضد هوایی قرار گرفت، از دم هواپیما تا محل قرار گرفتن اتاقک خلبان آتش می‌گیرد در این هنگام شهید دوران به کمک‌خلبان هم‌رزمش منصور کاظمیان، دستور می‌دهد تا هواپیما را ترک کند، اما خودش علیرغم اینکه می‌توانست با استفاده از چتر نجات سالم فرود آید، با صرف‌نظر کردن از خروج اضطراری، هواپیمای (اف 4) سانحه دیده‌اش را که در آتش می‌سوخت، به‌سوی یکی از تأسیسات مهم عراق که در نزدیکی محل برگزاری اجلاس سران غیرمتعهد‌ها بود، کوبید و خود نیز طعم شیرین شهادت چشید.
شهید عباس دوران که صدام برای سرش جایزه تعیین کرده بود، پس از بمباران پالایشگاه بغداد هواپیمای نیمه‌سوخته خود را به هتل محل برگزاری اجلاس سران غیرمتعهد‌ها کوبید و با شهادت خود، مانع از برگزاری این اجلاس در عراق شد این عملیات تحت عنوان عملیات بغداد نام گرفت.
شهید سرلشگر خلبان دوران برای تمام ملت ایران افتخار بزرگی است وی قبل از شهادت، بارها به هم‌رزمان و دوستانش به‌صراحت گفته بود: "اگر روزی هواپیمای من در خاک دشمن مورد اصابت قرار گیرد من شهادت را بر اسارت ترجیح می‌دهم"

آرام گرفتن پیکر در خاک وطن
پس از سال ها انتظار در تیر 1381 خورشیدی بقایای پیکر شهید عباس دوران توسط کمیته جستجوی مفقودین به میهن منتقل شد و در پنجم مرداد همان سال در جریان مراسمی رسمی با حضور مسوولان کشوری و لشکری، خانواده شهید و بستگان در میدان صبحگاه ستاد نیروی هوایی بر دوش همرزمان خلبانش تشییع شد. پیکر مطهر آن شهید تیزپرواز سپس برای خاکسپاری با یک فروند هواپیمای سی 130 به شیراز منتقل و در 10 مرداد در خاک زادگاهش آرام گرفت.

  • گروه خبری : اخبار,بک آپ خبر
  • کد خبری : 44386
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید