متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1400/06/10
  • - تعداد بازدید: 141
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
مرکز بهداشت شهدای والفجر

سلامت مردان و کنترل عوامل خطر بیماری کرونا ویروس در محیط کار

تماس های شغلی از عواملی است که میزان خطر ابتلا به کووید 19 را تحت تاثیر قرار می دهد.

سلامت مردان و کنترل عوامل خطر بیماری کرونا ویروس در محیط کار 

تماس های شغلی از عواملی است که میزان خطر ابتلا به کووید 19 را تحت تاثیر قرار می دهد. مشاغل کم مهارت و کم درآمدی مانند حمل و نقل، تهیه مواد غذایی، انبارداری، ساخت و ساز، کار در کارخانه ها در بین مردان بیشتر دیده می شود و با مرگ و میر بیشتر نیز همراه است مطابق با آخرین آمار و اطلاعات موجود در سال 1398سطح اشتغال به 23میلیون و 413هزار نفر در کشور رسیده است که جمعیت شاغل 15سال به بالای کشور برای مردان
19.5
میلیون نفر (معادل 63درصد) و جمعیت شاغل زنان 3.9میلیون نفر (معادل 12.7درصد) است که در بخش های مختلف صنعتی، کشاورزی، معدنی و خدماتی مشغول به فعالیت می باشند.

طبق پیش بینی سازمان بین المللی کار ILO  در اثر اپیدمی کووید19در جهان میلیون ها نفر به جمعیت بیکار افزوده شده اند. همچنین پیش بینی می شود که در اثر کاهش ساعات کاری و دستمزدها، اشتغال ناقص به شدت افزایش پیدا کرده و سطح درامد شاغلین کاهش یافته است.

سازمان بین المللی کار، در گزارش خود همچنین اشاره می کند که جوانان، زنان، مهاجران و پناهندگان و افراد بالای 55سال برای بازیابی شغل و حفظ درآمدشان با دشواری بیشتری روبه رو خواهند بود. در این بین مردان سهم بالاتری از مشکلات پیش آمده در اثر این بیماری نوظهور خواهند داشت.

با توجه به بررسی عوامل بروز بیماری کووید -19 که طیف گسترده ای از عوامل از قبیل وجود بیماریهای زمینه ای، اختلالات ژنتیکی، نقص ایمنی، سن و غیره را شامل می گردد توجه ویژه به مردان با توجه به مسئولیت شغلی آنان و نقش آنان در کسب درآمد و اشتغال خانواده حائز اهمیت خواهد بود.
از آنجا که در بسیاری از موارد اشتغال و کسب درامد مستلزم فعالیت در محیط بیرون از خانه و شرکت در فعالیت های گروهی و اجتماعی می باشد این امر به خودی خود خطر مواجهه با ریسک فاکتورهای موجود در محیط های شغلی و پیدایش بیماری را در شاغلین مضاعف خواهد کرد.
بنابر این اهمیت بهداشت حرفه ای که با هدف تأمین، حفظ و ارتقا عالی ترین درجه سلامت جسمانی، روانی، اجتماعی و معنوی شاغلین در جهت پیشگیری و کنترل ریسک فاکتورهای موجود در محیط های شغلی از جمله مقابله با ویروس کووید -19  در محیط های کاری می باشد را نمایان می سازد.

مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی نقش بسیار موفق و چشمگیر در تهیه رهنمودها و پروتکلهای بهداشتی برای محیط های شغلی مختلف، اماکن عمومی، مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و سایر صنوف از ابتدای شیوع بیماری داشته و هم اکنون نیز با مشارکت و فداکاری بازرسان بهداشت محیط و حرفه ای در اجرای بسیج ملی پیشگیری وکنترل کووید -19 با تدوین بیش از 170 شیوه نامه در زمینه پیشگیری و کنترل کرونا ویروس در صنوف و مشاغل مختلف و حساس و نیز نظارت بر اجرای دقیق آن در قالب طرح های مختلف در ایام اداری و غیر اداری و تعطیل از صنایع، کارگاهها، بیمارستانها، مراکز بهداشتی درمانی، پمپ بنزین ها، زندانها، کمپ های کارگری، صنوف، اماکن عمومی، مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و سایر محیطهای اداری و آموزشی داشته است.

امید است با رعایت پروتکل ها و دستورالعمل های بهداشتی، رعایت فاصله گذاری اجتماعی، بکارگیری وسایل حفاظت فردی، گندزدایی اصولی محیط های شغلی، انجام کنترل های فنی مهندسی و مدیریتی و توجه به تهویه فضاهای سربسته و اماکن پر ازدحام گامهای مؤثری در جهت مقابله و کنترل این بیماری در بین جامعه شاغلین و نیز رسیدن به سلامت مردان و تداوم حرکت چرخ های اقتصادی در سراسر کشور برداشته شود.

تاثیر عوامل محیطی بر روی باروری مردان:

ناباروری در مردان بیماری پیچیده ای بوده که عوامل متعددی در ایجاد آن نقش دارند.یکی از این عوامل تاثیر محیط زندگی فرد در طول زندگی بوده که بر روی قدرت باروری وی تاثیر گذار می باشد.

بسیاری از تماس های روزمره ما در محیط خانه، در محل کار و حتی در فضای آزاد و غذایی که مصرف می کنیم می توانند بر سلامت باروری ما تاثیر گذار باشند.
تعدادی از این عوامل محیطی عبارتند از:

گرما:مشاغلی که در معرض گرما می باشند مانند نانواها،رانندگان و فعالیت های فیزیکی شدید مثل ورزشکاران حرفه ای و یا بیش از حد لباس پوشیدن همگی منجر به افزایش دمای بیضه و اختلال در تولید اسپرم خواهند شد.

تاثیر امواج رادیویی و مغناطیسی:در مطالعات دیده شده بسیاری از شبکه های بیسیم مانند اینترنت های روزمره و تلفن های همراه و بیسیم ها و رادارهای نظامی و اداری موثر بر باروری مردان می باشند.

الودگی هوا:بسیاری از مواد توکسیک از جمله فلزات سنگین نظیر سرب موجود در هوا بر روی کیفیت اسپرم و پارامترهای ان تاثیر گذار می باشند.
تغذیه:استروژن های گیاهی (فیتو استروژن)موجود در میوه جات و سبزیجات و یا گوشت گاو در مطالعات دیده شده بر روی باروری مردان تاثیر گذار می باشند. همچنین BPA(بیسفنول A) موجود در پلاستیک ها و قوطی های مواد غذایی امکان نشت در داخل محتویات و در نتیجه تاثیر بر باروری خواهند داشت.
 
سموم و افت کش ها و حشره کش ها:در معرض تماس قرار گرفتن با این سموم به ویژه در کشاورزان به دلیل تاثیرات استروژنیک منجر به اختلال پارامتر های اسپرم خواهد شد.

مصرف سیگار ،الکل ،قلیان و مواد مخدر:تمامی این عادات اجتماعی بر روی پارامتر های اسپرم و کیفیت DNA اسپرم تاثیر گذار خواهند بود.

 

دکتر نزهت کاظمی- مسئول واحد سلامت خانواده و جمعیت  مرکز بهداشت شهدای والفجر شیراز  

  • گروه خبری : اخبار,بک آپ خبر,اخبار واحدها
  • کد خبری : 46194
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید