مرکز بهداشت شهدای والفجر
روزه داری در گروه های ویژه- قسمت دوم
توصیه های تغذیه برای مادران باردار یا شیرده که قصد روزه داری در ماه مبارک رمضان را دارند.
زنان باردار و شیرده
برخی از مادران از سلامت و تغذیه کافی و مناسب برخوردار بوده و ممکن است قادر به روزه داری باشند در حالی که برخی دیگر با روزه گرفتن به خود، جنین یا فرزند شیرخوار خویش لطمه وارد می سازند.
توصیه های تغذیه برای مادران بارداری که قصد روزه داری در ماه مبارک رمضان را دارند:
-در برنامه غذایی همه گروه های اصلی غذایی به مقدار متعادل و متنوع وجود داشته باشد.
-در وعده افطار از مایعات و مواد غذایی سبک استفاده شود و به فاصله 1 تا 2 ساعت شام مصرف کنند.
-در هنگام سحر از مواد غذایی حاوی کربوهیدرات پیچیده؛ انواع نان سبوس دار، برنج و فیبر میوه، سبزی حبوبات جوانه زده استفاده کنند.
-میزان انرژی، پروتئین، ویتامین و املاح مورد نیازشان بر اساس سن حاملگی با نظر کارشناسان تغذیه محاسبه گردد.
-مکمل آهن و مولتی ویتامین تجویز شده را طبق دستور پزشک یا مراقب سلامت مصرف نمایند. بهتر است مولتی ویتامین در وعده سحری و قرص آهن شب قبل از خواب میل گردد.
توصیه به مادران شیردهی که قصد روزه داری دارند:
-رژیم غذایی غنی از پروتئین و ریزمغذی ها داشته باشند که با گنجاندن گوشت، لبنیات، تخم مرغ، سبزیجات و میوه ها تامین می شود.
-در فاصله افطار تا سحر از مایعات مانند: شیر، آبمیوه طبیعی و چای یا دمنوش کمرنگ استفاده کنند.
-از انجام کارهای سنگین و خسته کننده پرهیز نمایند.
-غذاهای آبدار و مقوی مانند آبگوشت، کوفته، حلیم، تاس کباب را در برنامه خود داشته باشند.
خانم های شیرده در صورتی که کاهش شیر در آن ها اتفاق بیفتد و احساس ضعف و بی حالی شدید و یا سردرد داشته باشند و کم شدن شیر باعث گرسنه ماندن و ناراحتی کودک شود حتما با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت نمایند./الهام کاووسی کارشناس مسئول تغذیه مرکز بهداشت شهدای والفجر
نظر دهید