مرکز بهداشت شهدای والفجر
رئیس و معاونان دانشگاه آزاد اسلامی شیراز به همراه روسای دانشکده ها این دانشگاه به پویش ملی پیوستند
طی نشست هماهنگی و برنامه ریزی پویش ملی سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، رئیس، معاونین و روسای دانشکده های مختلف زیر پوشش دانشگاه آزاد اسلامی و به پویش ملی سلامت پیوستند.
طی نشست هماهنگی و برنامه ریزی پویش ملی سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، رئیس، معاونین و روسای دانشکده های مختلف زیر پوشش دانشگاه آزاد اسلامی و به پویش ملی سلامت پیوستند.
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهدای والفجر، دکتر «علیرضا شریعتی» در نشست پویش ملی سلامت به تشریح اهمیت جوانی جمعیت پرداخت و گفت: جمعیت جوان به عنوان یکی از عوامل مهم اقتدار کشورها به شمار می رود و نیروی مولد و جوان به عنوان یکی از پایه های اصلی قدرت و رشد اقتصادی، اجتماعی کشورها محسوب می شود.
او افزود: برای دستیابی به جامعهای جوان و خانواده محور باید به رفع موانع ازدواج و توانمندسازی جوانان در تامین هزینههای زندگی، توامان توجه داشت و برای آن برنامهریزی کرد.
دکتر « محمدرضا قائدی» رئیس دانشگاه آزاد اسلامی فارس عنوان کرد: تهدیدات جدی کاهش رشد جمعیت در کشور شامل ازدواج های دیر هنگام، کاهش نرخ ازدواج، افزایش طلاق، عدم تمایل به فرزند آوری است که در صورت تداوم آن ها، کشور در آینده از نعمت جمعیت جوان محروم خواهد ماند.
دکتر قائدی اظهار داشت: جمعیت جوان، بستر نوآوری، تلاش و شجاعت برای رسیدن به آرمان های کشور است. اساس رشد کشورها وابسته به نیروی انسانی است و تحلیل های جمعیتی در کشورهای مختلف نشان می دهد که هر جا پیشرفتی اتفاق افتاده است، اساس آن بهره مندی از نیروی انسانی و به ویژه نیروی جوان می باشد.
در ادامه نشست رئیس مرکز بهداشت شهدای والفجر در خصوص اهمیت اجرای برنامه پویش ملی سلامت بیان داشت: بیماریهای غیرواگیر عامل ٧٨ درصد مرگ و میرها هستند که ۴۵ درصد آنها به بیماری های قلب و عروق مرتبط است. دو عامل خطر مهم برای ابتلا به بیماری های قلبی، دیابت و فشار خون می باشد که هر دو این بیماری ها در مراحل اولیه علامتی ندارند.
دکتر شریعتی گفت: در دنیا شایع ترین علت مراحل پایانی نارسایی کلیه، نابینایی و قطع عضو، بیماری دیابت است و عمدتا در دیابت تیپ دو، گاهی فرد به دلیل مشکلات بینایی به پزشک مراجعه میکند و از بیماری خود بی خبر بوده است.
او ادامه داد: حدود ۳۱ درصد جمعیت بالای ۳۰ سال و ۲۳ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال و ۶۵ درصد افراد بالای ۶۰ سال پر فشاری خون دارند. ۹۰ درصد علت دیالیز بیماران، پرفشاری خون است.
او خاطر نشان کرد: تشخیص این بیماریها ساده است و به سهولت میتوان ابتلا یا عدم ابتلا به آن را تشخیص داد. هدف از پویش ملی سلامت، تشخیص زود رس این بیماری ها و در نتیجه پیشگیری از عوارض خطرناک و مرگبار این بیماری ها است.
رئیس مرکز بهداشت شهدای والفجر همکاری همه ارگان ها برای اجرای این طرح به بهترین نحو را ضروری دانست.
نشست هماهنگی لازم بین دو ارگان، با حضور دکتر «علیرضا شریعتی» رئیس مرکز بهداشت شهدای والفجر، دکتر « محمدرضا قائدی» رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس و روسای دانشکده های مختلف زیر پوشش دانشگاه آزاد اسلامی و کارشناسان مرکز بهداشت شهدای والفجر برای اجرای پویش ملی سلامت انجام شد و در پایان غربالگری فشار خون و دیابت برای پرسنل و دانشجویان صورت گرفت همچنین تیم مرکز بهداشت شهدای والفجر در دانشکده های مختلف زیر پوشش دانشگاه آزاد اسلامی مستقر و در حال ارایه خدمات می باشند./م.اصل نژاد
نظر دهید