مرکز بهداشت شهدای والفجر
دوره های آموزشی شیوه زندگی سالم و اهمیت فعالیت بدنی در میانسالان برگزار شد
دوره آموزشی اهمیت فعالیت بدنی و شیوه زندگی سالم در میانسالان با حضور ناظران، مراقبان سلامت، ماماها و بهورزان در سالن پیامبر اعظم(ع) مرکز بهداشت شهدای والفجر برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهدای والفجر، مهندس «جمال دهقان فرد» مسوول واحد سلامت خانواده و جمعیت این مرکز گفت: شیوه زندگی سالم نقش به سزایی در حفظ سلامتی و پیشگیری از بیماری ها دارد. متاسفانه رفتارهای نادرست در این حوزه نظیر رژیم غذایی نامناسب، کم تحرکی و استعمال دخانیات در جامعه رواج یافته است. اصلاح این رفتارها و هدایت افراد به سوی تغییر، نیازمند مشاوره و ارایه راهکارهای موثر از جانب افراد آموزش دیده می باشد.
او افزود: رفتارهای پرخطر مانند رانندگی پرخطر، پرخوری و تغذیه نامطلوب، روابط جنسی پرخطر و محافظت نشده، زندگی بی تحرک، استعمال دخانیات، مصرف مشروبات الکلی، مصرف مواد مخدر عامل اصلی ایجاد بسیاری از شرایط خاص بهداشتی و بیماری ها است. در میان همه رفتارهای پرخطر، زندگی بدون تحرک یک مشکل بهداشت عمومی در دنیا است و به عنوان یک عامل خطر مستقل در بیماری های مزمن جسمی و روانی محسوب می شود.
دکتر «عظیمه دهقانی» متخصص پزشکی ورزشی در خصوص اهمیت فعالیت بدنی اظهار داشت: بیش از سه میلیون مورد مرگ های دنیا در هر سال منتسب به فعالیت جسمانی نا کافی است. عدم تحرک بدنی چهارمین عامل خطر مرگ و میر جهانی شناخته شده است و عامل خطر حدود یک چهارم سرطان ها، دیابت و بیماری ایسکمیک قلبی محسوب می شود. از طرف دیگر، فعالیت جسمانی منظم نقش مؤثری در کاهش خطر بیماری های مزمن از قبیل قلبی- عروقی، دیابت نوع2، سندرم متابولیک، پرفشاری خون، سرطان ها به ویژه سرطان روده و سینه داشته و سبب بهبود بهداشت روان، وضعیت اسکلتی- عضلانی، وضعیت خواب و کنترل وزن می گردد.
او در ادامه در خصوص توصیه های عمومی فعالیت جسمانی خاطر نشان کرد: توصیه می شود که تمامی میانسالان سالم برای بهبود و حفظ سلامت خود فعالیت جسمانی هوازی یا استقامتی با شدت متوسط را حداقل به مدت 150 دقیقه در 3 تا 5 روز هفته حداقل 30 دقیقه در روز یا فعالیت جسمانی هوازی شدید را حداقل به مدت 20 الی 25 دقیقه در 3 روز هفته را انجام دهند. می توان برای عمل به این توصیه از ترکیب فعالیت متوسط و شدید نیز بهره جست. به عنوان مثال یک فرد می تواند با راه رفتن سریع به مدت 30 دقیقه دو بار در هفته و دویدن ملایم به مدت 25 دقیقه در دو روز دیگر به توصیه فوق عمل نماید.
«مریم یارپزشکان» کارشناس سلامت میانسالان در مورد گرم کردن و سرد کردن بدن تاکید کرد: گرم کردن و سرد کردن هر دو باید در هر جلسه ورزشی گنجانده شوند و ممکن است صرفا با تعدادی ورزش های کششی و فعالیت هوازی ملایم نظیر پیاده روی یا دویدن ملایم همراه باشد. سرد کردن باید در انتهای هر جلسه ورزش صورت پذیرد. چند دقیقه آخر یک جلسه باید شامل کاهش شدت فعالیت به منظور کاهش تدریجی ضربان قلب باشد. سرد کردن شامل ورزش سبک و متعاقب آن کشش برای حفظ دامنه حرکتی است.
دوره آموزشی به همت واحد سلامت خانواده و جمعیت این مرکز با حضور 198 نفر از ناظران، مراقبان سلامت، ماماها و بهورزان در سالن پیامبر اعظم(ع) مرکز بهداشت شهدای والفجر برگزار شد که در این دوره بر ضرورت تکمیل پرسشنامه طب ایرانی و آموزش سبک زندگی سالم بر اساس آموزه های طب ایرانی به جمعیت بالای 6 سال به میزان 30 درصد در سال 1403 و اهمیت ارتقای با کیفیت شاخص های سلامت میانسالان تاکید و فیلم های اصول خود مراقبتی در منزل نمایش داده شد./م.اصل نژاد