به گزارش روابط عمومی
دوره آموزشی پیشگیری از خشونت خانگی جهت روانشناسان بالینی مراکز خدمات جامع سلامت برگزار شد
واحد بهداشت روان مرکز بهداشت شهدای والفجر؛ دوره آموزشی پیشگیری از خشونت خانگی را جهت روانشناسان بالینی مراکز خدمات جامع سلامت برگزار نمود
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهدای والفجر؛ این دوره آموزشی در تاریخ دوم بهمن ماه در سالن کوثر با حضور روانشناسان بالینی مراکز خدمات جامع سلامت برگزار گردید. در این جلسه آموزشی کارشناس مسئول واحد بهداشت روان با بیان اینکه خشونت خانگی اصطلاحی است که برای بیان سوء استفاده جسمی، جنسی و عاطفی از طرف یک عضو، علیه عضو یا اعضای دیگرخانواده استفاده می شود افزود: خشونت خانگی شامل کودک آزاری، همسرآزاری و آزار سالمندان است. او با بیان اینکه خشونت خانگی دارای ابعاد بسیاری است در خصوص خشونت روانی گفت: خشونت روانی شامل تهدید، حمله به اموال و دارایی، حمله به حیوانات اهلی منزل، آزار عاطفی، جداسازی و منزوی کردن و استفاده از کودکان،علیه زن است. اما در نگاهی فراگیرتر به مفهوم خشونت خانگی به ویژه در بعد روانی، خشونت گاه طیف وسیع تری از رفتارها مانند کنترل رفتارها، تعیین آنچه زن می تواند یا نمی تواندانجام دهد، محروم کردن وی از اطلاعات، خرج کردن پولی که متعلق به زن است، ایجاد محدودیت در رفت و آمد یا دسترسی به تلفن و ... را نیز در برمی گیرد.
خانم <<سیمین تاج دهقانی>> در خصوص عواملی که باعث خشونت در خانواده ها می شود بیان داشت: اختلالات شخصیت، عوامل بیولوژیک، وضعیت نامطلوب اقتصادی و اجتماعی، سطح پایین اقتصادی و اجتماعی، سطح پایین تحصیلات و مهارت های اجتماعی، ضعف و عدم وجود قوانین حمایت کننده، کیفیت زندگی پایین، اعتیاد به الکل و مواد مخدر و مسائل فرهنگی از جمله عواملی هستند که باعث بروز خشونت می شوند.
وی درخصوص راهکارهای مقابله با خشونت به موارد زیر اشاره کرد و اظهار داشت: نیاز هست که تغییراتی ایجاد شود و فرد متوجه شود که مشکلی وجود دارد، در مورد شرایط به وجود آمده فکر کند و اقدامی انجام دهد، با فردی در این مورد صحبت کند و برای اقدام در این شرایط آماده شود.
وی در پایان با بیان این نکته که خشونت روانی می تواند منجر به افسردگی، اضطراب و عدم اعتماد به نفس شده و در نهایت منجر به بروز اختلالات روان تنی گردد از کارشناسان سلامت روان و مراقبین سلامت خواست به این موارد توجه ویژه داشته باشند.
نظر دهید