متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1398/11/21
  • - تعداد بازدید: 51
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
به گزارش روابط عمومی

دوره آموزشی اهمیت کاهش مصرف نمک، شکر

واحد بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت شهدای والفجر دوره آموزشی اهمیت کاهش مصرف نمک، شکر و چربی را جهت افراد شاغل در رستوران هفت خوان برگزار کرد.

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهدای والفجر؛ این دوره آموزشی در راستای تعمیم برنامه رستوران های دوستدار سلامت طی دو جلسه و با حضور 144 نفر از کارکنان رستوران هفت خوان در بهمن ماه برگزار شد.

کارشناس تغذیه مرکز بهداشت شهدای والفجر با اشاره به افزایش شیوع بیماری های غیرواگیر در طی سال های اخیر بر اهمیت کاهش مصرف نمک، شکر و چربی تاکید نموده و افزود: شواهدی وجود دارد که نشان می ‌دهد مصرف زیاد شکر منجر به بروز مشکلاتی، مانند عدم تعادل هورمونی، پوسیدگی دندان، سرطان، تجمع چربی در کبد ، بیش فعالی کودکان و چاقی می ‌گردد و هیچ یک از راهنما‌های موجود مواد غذایی، حاوی شکر افزودنی را توصیه ننموده و یا محدود کردن آنها را توصیه می‌‌کنند. شکر‌های افزودنی در غذاهایی یافت می‌‌شود که دارای کالری بالا، و بدون مواد مغذی لازم هستند و باعث پوسیدگی دندان، افزایش وزن و بالا رفتن تری گلیسرید‌های خون می‌‌شوند. وی با اشاره به اینکه شکر افزوده این روزها در اکثر مواد غذا یی وجود داردگفت: برای اینکه بدانیم ماده غذایی حاوی شکر افزوده است، نیازبه بررسی بر چسب مواد غذایی می باشد و با توجه به اینکه تمام محصولات غذایی دارای جدول نشانگرهای تغذیه ای هستند از افراد خواست محصولات غذایی دارای جدولی با رنگ سبز و زرد را تهیه و استفاده کنند.

خانم <<سیما مختاری >> در خصوص چگونگی استفاده از نمک بیان داشت: نمک دریا ، سنگ نمک و نمک چشمه فاقد ید بوده و دارای مقادیر فراوانی از ناخالصی می باشند و از افراد حاضر خواست  نمک یددار تصفیه شده استفاده کرده و با توجه به آسیب پذیر بودن عنصر ید نسبت به نور و حرارت این نوع نمک را در ظروف در بسته و به دور از نور نگهداری نموده و افزودن نمک در مرحله آخر پخت غذا صورت گیرد. . همچنین توصیه نمودقبل از سرخ کردن از افزودن نمک به ماده غذایی خام بپرهیزند چون نمک باعث خروج آب به قسمت بیرونی ماده غذایی شده و از طرفی عنصر سدیم موجود در نمک باعث فساد روغن می گردد.

این کارشناس توصیه کرد: جهت کاهش مصرف چربی لبنیات کم چرب را انتخاب نموده و چربی قابل رویت گوشت و پوست مرغ، قبل از پخت جدا شود. همچنین می توان با عدم افزودن غذای حاوی آب به روغن داغ از واکنش هیدرولیتیک که باعث آزاد شدن آکرولئین می شود جلوگیری کرد. اکرولئین یک ماده فرار بوده و با اثر نامطلوب بر سیستم تنفسی باعث نارسایی قلبی و تضعیف سیستم ایمنی بدن شده و سلامت فرد را به خطر می اندازد.

خانم مختاری در پایان گفت: ارتقاء آگاهی پرسنل رستوران ها در خصوص تهیه و طبخ غذای سالم در رستوران ها و مراکز عمومی، تا حد قابل توجهی سبب اصلاح الگوی غذایی جامعه و تغییر ذائقه مصرف کنندگان به سمت غذاهای سالم خواهد شد.

  • گروه خبری : اخبار,بک آپ خبر
  • کد خبری : 19616
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید