متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1402/11/25
  • - تعداد بازدید: 150
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مرکز بهداشت شهدای والفجر

دوره آموزشی ارزیابی اختلالات دوران یائسگی و درمان با حضور پزشکان، ناظران، مراقبان سلامت و ماماها برگزار شد

به همت واحد سلامت خانواده و جمعیت مرکز بهداشت شهدای والفجر، دوره آموزشی ارزیابی اختلالات دوران یائسگی و درمان با حضور 204 نفر از پزشکان، ناظران، مراقبان سلامت و ماماهای زیر پوشش این مرکز در سالن پیامبر اعظم(ع) برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهدای والفجر، مهندس «جمال دهقان فرد»  مسوول واحد سلامت خانواده و جمعیت این مرکز در خصوص یائسگی گفت: یائسگی یکی از مراحل طبیعی و مهم زندگی است که مشخصه آن پایان باروری و قطع قاعدگی است. از نظر تعریف یائسگی یا منوپوز طبیعی به دوره ای فیزیولوژیک از زندگی زنان گفته می شود که تخمدان ها تولید استروژن را متوقف می کنند .این دوره معمولا با قطع قاعدگی به مدت یک سال بدون ارتباط با عوامل پاتولوژیک شناخته می شود.

او افزود: سن شروع یائسگی در زنان متفاوت است. سن متوسط شروع یائسگی 51 سالگی است ولی به طور کلی زنان این پدیده را بین 47 تا 53 سالگی تجربه می کنند. مهمترین مسئله در زمان شروع یائسگی، ژنتیک است اما عوامل محیطی مانند مصرف الکل، وضعیت اجتماعی، اقتصادی و شاخص توده بدن و مصرف سیگار نیز در زمان شروع یائسگی نقش دارند.

دکتر «زهرا رستگاری» دکترای بهداشت باروری و عضو هیت علمی دانشکده پرستاری و مامایی حضرت فاطمه (س) در خصوص علایم یائسگی بیان داشت: از آن جا که از دست دادن عملکرد تخمدانی اثرات زیادی بر وضعیت هورمونی زنان دارد و به دلیل عدم تولید استروژن احتمال ابتلای به برخی بیماری ها بیشتر می شود، آشنایی با تغییرات جسمی، روحی و روانی در دوران یائسگی به زنان کمک می کند که بدانند چه چیزی در انتظار آن ها است و بتوانند با آمادگی بیشتری خود را با این تغییرات تطبیق دهند.

در ادامه دکتر «زهرا یزدان پناهی» دکترای بهداشت باروری و عضو هیت علمی دانشکده پرستاری و مامایی حضرت فاطمه (س)  در خصوص عوارض یائسگی اظهار داشت: برخی از اثرات یائسگی در طولانی مدت ظاهر می شود که این علایم ناشی از اثرات استروژن روی استخوان ها، قلب، مثانه، واژن و پوست می باشد.

در پایان «مریم یارپزشکان» کارشناس سلامت میانسالان مرکز بهداشت شهدای والفجر خاطر نشان کرد: گرگرفتگی یکی از شایع ترین علایمی است که اکثریت زنان در جریان انتقال به دوره یائسگی آنرا تجربه می کنند. قبل از گرگرفتگی ممکن است احساس فشار در سر وجود داشته باشد و یا ممکن است این حالت با تپش قلب همراه باشد. این اختلال بیشتر شب ها اتفاق می افتد و ممکن است مانع خواب و استراحت شود.

او عنوان کرد: در اثر بهم خوردن الگوی خواب فرد دچار احساس خستگی، تحریک پذیری، عدم تمرکز و افسردگی می شود. 25 درصد از زنان از گرگرفتگی شدید شاکی هستند و در بعضی از زنان اصلاً اتفاق نمی افتد. این علایم معمولاً به آهستگی ظرف مدت 3تا 5 سال بدون درمان از بین می رود./م.اصل نژاد

  • گروه خبری : اخبار,بک آپ خبر,اخبار واحدها
  • کد خبری : 95215
کلیدواژه