به همت مرکز بهداشت شهرستان شیراز شهدای والفجر انجام شد:
جمعی از کارکنان مرکز بهداشت شهرستان شیراز با اختلالات ناشی از کمبود ید آشنا شدند
جمعی از کارکنان مرکز بهداشت شهرستان شیراز با اختلالات ناشی از کمبود ید آشنا شدند
به گزارش روابط عمومی مرکزبهداشت شهرستان شیراز شهدای والفجر، مریم مهارت مسئول واحد تغذیه مرکز بهداشت والفجر گفت: ید به عنوان یک ریزمغذی ضروری برای ساخت هورمونهای تیروئیدی، داری اهمیت می باشد و بسیاری از فعل و انفعالات بویژه تکامل و عملکرد طبیعی بدن، مغز و دستگاه عصبی، حفظ گرمای بدن و تولید انرژی به تولید این هورمون ها بستگی دارد.
او افزود: ید بطور طبیعی در آب و خاک موجود است و از منابع عمده غذایی آن غذاهای دریایی بویژه آبزیان آب شور می باشد.
مهارت بیان داشت: متاسفانه خاک و آب کشور ما از نظر محتوای ید فقیر است و به طبع گیاهان و حیوانات نیز فاقد ید کافی هستند. از طرفی دسترسی و دریافت غذاهای دریایی نیز محدود است. لذا پیشگیری و مبارزه با اختلالات ناشی از کمبود ید از اولویت های تمام کشورهایی است که با آن درگیر هستند.
مسئول واحد تغذیه در خصوص تأمین ید مورد نیاز بدن اظهار داشت: از آنجا که مصرف مجاز ماهی بمدت 2 بار در هفته میباشد و سایر مواد غذایی نیز ید کافی ندارند بنابراین در حال حاضر استفاده از نمک ید دار آسانترین و بهترین راه دریافت کافی روزانه ید می باشد.
مهارت افزود: نمک های دریا، کوهی، چشمه، فله، زبر ، نمک اسلامی، احیای سلامت و غیره، نه تنها تصفیه نشده اند بلکه فاقد ید نیز هستند و علاوه بر عوارض گوارشی، کبدی و کلیوی بخاطر ناخالصی های موجود و فلزات سنگین در اینگونه نمکها، شاهد بروز علایم کمبود ید نیز در اثر مصرف چنین نمک هایی هستیم.
گفتنی است این مفاهیم در جلسه آموزشی با حضور 40 نفر از کارشناسان ستادی بهداشت حرفه ای، بهداشت محیط، آزمایشگاه و روان و با موضوع اختلالات ناشی از کمبود ید و اهمیت مصرف نمک ید دار و مضرات نمک دریا ارائه گردید.
نظر دهید