متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1401/07/18
  • - تعداد بازدید: 107
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
مرکز بهداشت شهدای والفجر

تخم مرغ معجزه ای در سفره

تخم مرغ یکی از معدود غذاهایی کامل طبیعی است که نیازهای بدن را به طور متعادل تامین می نماید.

تخم مرغ یکی از معدود غذاهایی کامل طبیعی است که نیازهای بدن را به طور متعادل تامین می نماید. عمده ترین ویژگی تخم مرغ و وجه تمایز آن با سایر مواد غذایی، ترکیب کامل پروتئینی آن و مواد مهم موجود در آن نظیر کولین،  لوتئین و گزانتین است و تولید بسیار کم انرژی است.

ارزش غذایی تخم مرغ

-  ارزش غذایی یک تخم مرغ معادل 30 گرم از انواع گوشت قرمز ، مرغ ، ماهی و نصف لیوان حبوبات پخته است.

-  قابلیت جذب پروتئین تخم مرغ نسبت به سایر منابع پروتئینی مانند لبنیات، گوشت و حبوبات بالاتر است.

-  تخم مرغ حاوی تمام اسیدهای آمینه ضروری مورد نیاز بدن می باشد.

-  گزانتوفیل موجود در زرده تخم مرغ اثر ضد سرطانی دارد پس هر روز یک عدد تخم مرغ مصرف کنیم.

-  خوردن یک عدد تخم مرغ در روز برای سلامت قلب مفید است.

در زمان طبخ تخم مرغ چه نکاتی باید مد نظر باشد؟

·  استفاده از تخم مرغ آب پز سالم ترین راه مصرف تخم مرغ می باشد.

·  از مصرف تخم مرغ های خام به علت احتمال وجود آلودگی و ایجاد مسمومیت غذایی بپرهیزید.

·  تخم مرغ را در هنگام مصرف به صورت جداگانه بشکنید تا در صورت مشاهده علایم فساد آن را مصرف نکنید.

·  وجود لکه های خون؛ مویرگ های خونی در داخل تخم مرغ علامت نطفه دار بودن و رشد جنین است که هم از نظر شرعی و هم از نظر بهداشتی مصرف آن جایز نیست.

·  آب پز کردن به صورت سفیده و زرده کاملاً سفت شده از بهترین روش های طبخ تخم مرغ می باشد.

·  حلقه سبز اطراف زرده تخم مرغ آب پز نشانه پختن بیش از حد آن است و دلیل آن ترکیب گوگرد و آهن موجود در زرده می باشد. این رنگ در حالتی که تخم مرغ در آب محتوی آهن زیاد پخته شود نیز به وجود می آید. همچنین تخم مرغ نیمرو اگر در حرارت بسیار زیاد پخته شود و یا در مجاورت گرما به مدت طولانی قرار گیرد نیز ظاهری سبز پیدا می کند  مصرف این قسمت رنگی برای سلامتی خطری ندارد.

·  از نشانه های تازگی تخم مرغ پخته نیز می توان به این مورد اشاره نمود که پوسته تخم مرغ آب پز تازه به هنگام پوست کندن از سفیده به سختی جدا می گردد، حال آن که در تخم مرغی که کهنه باشد پوست گیری به سهولت انجام می شود.

یکی دیگر از نشانه های تازگی تخم مرغ پخته آن است که زرده در مرکز سفیده قرار دارد، اما در تخم مرغ کهنه زرده در کنار پوسته واقع شده است / زهرا میرزائی،کارشناس ارشد تغذیه،  مرکز بهداشت شهدای والفجر
  • گروه خبری : اخبار,بک آپ خبر,اخبار واحدها
  • کد خبری : 67575
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید