مرکز بهداشت شهدای والفجر
بیماریابی فعال سل در گروه های پرخطر از سوی مرکز بهداشت شهدای والفجر انجام شد
مسوول واحد پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر مرکز بهداشت شهدای والفجر از انجام برنامه بیماریابی فعال سل در گروه های پرخطر خبر داد.
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهدای والفجر، مهندس «علی مختاری» با اعلام این خبر گفت: سل بیماری باکتریایی است که خود را به صورت مزمن نشان میدهد و طی سالهای گذشته در دنیا بروز و شیوع داشته است.
او افزود: سرفه پایدار بیشتر از دو هفته شایع ترین نشانه ای است که در افراد مشکوک به سل باید بررسی شود، خلط و یا خلط خونی، کاهش وزن، ضعف، تب و تعریق شبانه از دیگر نشانه های این بیماری است؛ تشخیص بیماری سل ریوی با انجام آزمایش بر روی نمونه خلط افراد مشکوک انجام می شود.
« فاطمه کریمی» کارشناس برنامه بیماری سل مرکز بهداشت شهدای والفجر عنوان کرد: از آن جایی که راه انتقال سل از طریق تنفسی است و به راحتی از طریق هوا منتقل میشود، فرد مبتلا به سل که در محیط بسته و در تماس با سایر افراد است، این باکتری را از طریق دستگاه تنفس به افراد دیگر منتقل میکند؛ تنها راهی که میتوان زنجیره انتقال را از بین برد این است که بیماران مبتلا که تا حداقل یک ماه تحت درمان هستند از افرادی که مبتلا نیستند جدا و قرنطینه کامل شوند.
او بیان داشت: گروهای در معرض خطر بیماری سل مهاجرین کشورهای با بار بالای سل، زندانیان، بی خانمان ها، موارد در تماس با بیماران مسلول، بیماران همودیالیزی و گیرندگان پیوند می باشند که لازم است به صورت فعال در این گروه های در معرض خطر بیماریابی انجام گردد.
کریمی اظهار داشت: به همین منظور با همکاری کاردانان و کارشناسان مبارزه با بیماریهای واگیر این مرکز بیماریابی در کارگاه ها و صنایع سنگ بری، کمپ های ترک اعتیاد و بیماران دیالیزی بررسی شدند که تست سل به صورت رایگان از تمامی این گروه های در معرض خطر گرفته شد./م.اصل نژاد
نظر دهید