متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1401/08/29
  • - تعداد بازدید: 149
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مرکز بهداشت شهدای والفجر

برگزاری کارگاه آموزشی حمایت های روانی-اجتماعی در بلایا

کارگاه آموزشی حمایت های روانی اجتماعی در حوادث غیر مترقبه با حضور کارشناسان سلامت روان مرکز خدمات جامع سلامت زیر پوشش این مرکز در سالن کوثر برگزار گردید.

کارگاه آموزشی حمایت های روانی اجتماعی در حوادث غیر مترقبه با حضور کارشناسان سلامت روان مرکز خدمات جامع سلامت زیر پوشش این مرکز در سالن کوثر برگزار گردید.

 

 به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهدای والفجر؛ "جهانتاب هادی زاده"  مسوول برنامه سلامت روانی اجتماعی و اعتیاد این مرکز گفت: حوادث غیر مترقبه از جمله معضلات بزرگ جوامع انسانی هستند که به رغم پیشرفت های علمی و صنعتی هنوز بـشر نتوانـسته بـر این فجایع و کاهش آمار مرگ و میر و خسارات ناشی از آنها تسلط یابد. بروز بلایای طبیعی و پیامدهای روانی اجتمـاعی ناشـی از آن به طور مستقیم حفظ نظام و سلامت جامعه را تحت تاثیر قرار می دهد.  آشنایی با واکنش های روانشناختی افراد می تواند به عنوان مهم ترین عامل در تدوین برنامه های کمک رسانی باشد. هادی زاده عنوان کرد: هدف از برگزاری این کارگاه کاهش شیوع و پیشگیری از پیشرفت و تشدید عوارض روانی در حـوادث، افـزایش تـوان انطبـاق و آمـاده سازی بازماندگان، تقویت مهارت های اجتماعی بازماندگان و کمک به جامعه بـرای سـازماندهی مجـدد، خـودیـاری و بازسـازی جامعه، ارتقای سطح سلامت روان در جامعه آسیب دیدگان به طور معمـول در سـاعات و روزهـای اول بعـد از حادثـه عنوان نمود.

 

مسوول سلامت روان و اجتماعی مرکز بهداشت شهدای والفجر اظهار داشت: اهـداف کلـی حمایت های روانی اجتماعی در بلایا و حوادث غیر مترقبه، توانمند سازی آسیب دیدگان و ارتقاء مکانیسم های انطباقی آنـان اسـت. در صورت عدم مداخله به موقع در واکنش های روانی بحران، اختلالات شایعی نظیر : اختلال استرس حاد، اختلال استرس بعد از سانحه، سوگ عارضـه دار، افـسردگی اساسـی، افکـار خودکـشی، انـواع اخـتلالات اضطرابی و اختلالات شبه جسمی در بیمار ایجاد می شود، در صورت عدم تشخیص به موقع و عدم شـناخت علایـم هـر یـک از اخـتلالات ذکـر شـده بیماری در افراد بازمانده تثبیت شده و سیر درمان به سختی صورت می گیرد.

هادی زاده تاکید کرد: با توجه به ایـن امـر کـه مداخلـه بـه موقـع در حوادث و بلایا از عوارض روانی اجتماعی آن می کاهد و وجود آمادگی قبلی برای تروما نقش حفاظتی در مقابل استرس ایفا می کند، لذا توصیه می شود برنامه های آموزشی جهت اقشار مختلف جامعه و دست اندر کاران امر بهداشت و درمان انجام گیرد./م.اصل نژاد

  • گروه خبری : اخبار,بک آپ خبر,اخبار واحدها
  • کد خبری : 69673
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید