متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1398/11/13
  • - تعداد بازدید: 72
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
به گزارش روابط عمومی

برگزاری پویش ملی مبارزه با سرطان دوره آموزشی پیشگیری و کنترل بیماری سرطان

واحد پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیر واگیر مرکز بهداشت شهدای والفجر در راستای برگزاری پویش ملی مبارزه با سرطان دوره آموزشی پیشگیری و کنترل بیماری سرطان، جهت داوطلبان سلامت را برگزار کرد

واحد پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیر واگیر مرکز بهداشت شهدای والفجر در راستای برگزاری پویش ملی مبارزه با سرطان دوره آموزشی پیشگیری و کنترل بیماری سرطان، جهت داوطلبان سلامت را برگزار کرد

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهدای والفجر؛ این دوره آموزشی در تاریخ سی ام دی ماه با حضور جمعی از داوطلبان سلامت مراکز خدمات جامع سلامت در سالن پیامبر اعظم مرکز بهداشت شهدای والفجر برگزار شد. در این دوره آموزشی کارشناس مسئول مبارزه با بیماریهای غیر واگیر با بیان اینکه امروزه، تغییر سبک زندگی و شیوع بیماری های غیر واگیر نظیر فشار خون، بیماری های قلبی- عروقی، دیابت و انواع سرطان ها از چالش های پپش روی حوزه سلامت محسوب می شوند گفت: طبق اسناد سازمان جهانی بهداشت، از 40 درصد سرطان ها می توان پیشگیری کرد و مواردی هم که قابل پیشگیری نیستند، در سایه خودمراقبتی، نگاه امیدوارانه به اثر بخشی روش های تشخیصی و درمانی و مراجعه به موقع و زودهنگام قابل تشخیص بوده و درمان پذیر ترند.

خانم دکتر<<نگار میرزاد>> برنامه پیشگیری و غربالگری در سرطان را دو نکته بسیار اساسی در سرطان‌ها اشاره کرد و یادآور شد: نکته با اهمیت در درمان و بهبود سرطان‌ها، بیماریابی و غربالگری است. یعنی کشف سرطان قبل از بروز علامت، زیرا کشف سرطان در این مرحله با درمان موثر می‌تواند منجر به بهبودی گردد. وی با اشاره به اینکه غربالگری معمولا از سن40سالگی شروع می‌شود گفت: اقدامات غربالگری شامل: معاینه سالیانه توسط پزشک، پاپ اسمیر، ماموگرافی و بررسی خون مخفی در مدفوع است که باید توسط پزشک در یک برنامه منظم انجام پذیرد. وی به منظور پیشگیری از بروز سرطان توصیه کرد: تماس با مواد شیمیایی و کاهش آلودگی‌های صنعتی شهری، رعایت بهداشت در محیط کار، کاهش مصرف فست فود‌ها و حذف غذاهای پرچرب، افزایش فعالیت بدنی و ورزش منظم از مهمترین عواملی است که منجر به کاهش میزان سرطان در جوامع بشری می‌شود.

در ادامه خانم <<هاجر نجات دارابی>>کارشناس غیرواگیر در مورد تغذیه سالم و سرطان گفت: از غذاهای کم چرب و تا حد امکان فاقد چربیهای حیوانی استفاده کرده و روزانه از 5 وعده میوه و سبزی استفاده کنید. از روشهای صحیح پخت مانند: بخارپز، آبپز و پخت ملایم در حرارت کم استفاده نموده و غذاهای نیم سوخته و سوخته (کباب، جوجه کباب، ته دیگ، سیب زمینی و پیاز داغ سوخته) را مصرف نکنید. از مصرف انواع گوشتهای دودی شده، نمک سودشده یا فرآوری شده با مواد شیمیایی و نگهدارنده مانند سوسیس و کالباس و کنسرو بپرهیزید. مصرف قند و شکر تصفیه شده را کاهش داده و مصرف نمک را محدود کنید و برای طعم دار کردن غذا از ادویه و چاشنی گیاهی استفاده نمایید همچنین از مصرف مشروبات الکلی پرهیز نمایید زیرا هر چه میزان مصرف الکل بیشتر و طول دوره آن طولانی تر باشد، احتمال سرطان افزایش می یابد.

در پایان این کارشناس  از داوطلبین سلامت به عنوان سفیران سلامت بین مرکز بهداشت و عموم مردم یاد کرد و از آنان خواست تا در افزایش آگاهی و سواد عمومی نقش موثری داشته باشند.

  • گروه خبری : اخبار,بک آپ خبر
  • کد خبری : 19244
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید