مرکز بهداشت شهدای والفجر
برگزاری نشست آموزشی اهمیت خودمراقبتی در مجتمع خلیج فارس و حوزه علمیه خواهران فاطمیه (س)
خواهران حوزه علمیه فاطمیه (س) و بانوان شاغل در مجتمع خلیج فارس شیراز با اهمیت خودمراقبتی در منزل، پیشگیری از پوکی استخوان، پیشگیری از سرطان های پستان و دهانه رحم، اهمیت مصرف ویتامین D3 و تغذیه سالم آشنا شدند.
خواهران حوزه علمیه فاطمیه (س) و بانوان شاغل در مجتمع خلیج فارس شیراز با اهمیت خودمراقبتی در منزل، پیشگیری از پوکی استخوان، پیشگیری از سرطان های پستان و دهانه رحم، اهمیت مصرف ویتامین D3 و تغذیه سالم آشنا شدند.
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهدای والفجر؛ مهندس "جمال دهقان فرد" مسوول واحد سلامت خانواده و جمعیت این مرکز در خصوص امنیت غذایی گفت: منظور از امنیت غذایی؛ دسترسی اقتصادی و فیزیکی همه مردم در همه وقت و همه جا به غذای سالم و کافی به منظور زندگی سالم و فعال است. زنان محور امنیت غذایی و مدیران تغذیه خانواده هستند. سلامت زنان متضمن سلامت جامعه است. زن عنصر حیاتی در توسعه اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی جامعه است.
او تاکید کرد: لازم است زنان جامعه در مقابل تبلیغات فریبنده مواد غذایی هوشیار و آگاه بوده و غذای سالم را با دقت فراوان انتخاب کنند، چرا که تامین کننده امنیت غذایی خانواده هستند و همچنین به برچسب مواد غذایی توجه کرده و غذاهای کم چرب، کم نمک و کم شیرین را الگوی انتخاب خود قرار دهند.
در ادامه " مریم یارپزشکان" کارشناس سلامت میانسالان در خصوص اهمیت تغذیه سالم و نقش آن در سلامت بانوان اظهار داشت: زنان با انتخاب درست مواد غذایی با ذائقه سازی مناسب در کودکان و طبخ سالم غذا نقش بسیار مهمی در کنترل بیماری های غیر واگیر شایع در جامعه همچون پوکی استخوان، فشار خون بالا، دیابت، سرطان و چاقی دارند. آگاهی از تغذیه در دوران نوجوانی، بارداری و شیردهی، کمک بزرگی به حفظ سلامت دختران و بانوان می نماید.
او افزود: تفاوت های بیولوژیکی زنان با مردان از نظر بلوغ، نیاز بیشتر آنان به منابع غنی آهن و سایر ریز مغذی ها، نیاز های تغذیه ای افزایش یافته در دوران بارداری، زایمان و شیردهی را روشن می نماید. عدم توجه به تغذیه مناسب بانوان سبب ناتوانی آنان در حمایت از خانواده، انجام وظایف همسری و مادری و پرورش نسلی سالم و فعال می شود.
یارپزشکان خاطر نشان کرد: کم خونی، ضعف عضلانی و مستعد شدن به ابتلای انواع عفونت ها از عوارض سوء تغذیه بانوان است. با توجه به خطر بالای پوکی استخوان در زنان، مصرف لبنیات، میوه ها و سبزی ها در این گروه اهمیت فراوانی دارد. مصرف نمک، مصرف نوشابه ها و قهوه زیاد خطر پوکی استخوان را افزایش می دهد بهتر است زنان در خانواده، نمکدان را سر سفره یا میز غذا حذف و در مصرف نوشابه و قهوه احتیاط کنند.
این نشست به همت واحد سلامت خانواده و جمعیت و هماهنگی واحد آموزش و ارتقای سلامت این مرکز با حضور 42 نفر از خواهران حوزه علمیه فاطمیه (س) شیراز و بانوان شاغل در مجتمع خلیج فارس برگزار شد، در پایان کپسول ویتامین D3 50000 واحد توزیع و به سوالات شرکت کنندگان پاسخ داده شد./م. اصل نژاد
نظر دهید