مرکز بهداشت شهدای والفجر
بررسی وضعیت سبد مطلوب غذایی در کمیته امنیت غذایی شهرستان شیراز برگزار شد.
مسوول واحد بهبود تغذیه از بررسی وضعیت سبد مطلوب غذایی در کمیته امنیت غذایی فرمانداری شیراز خبر داد.
مسوول واحد بهبود تغذیه از بررسی وضعیت سبد مطلوب غذایی در کمیته امنیت غذایی فرمانداری شیراز خبر داد.
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهدای والفجر؛ «الهام کاووسی» با اعلام این خبر گفت: 24 مهر هر سال به نام "روز جهانی غذا" نامگذاری شده است. شعار روز جهانی غذا امسال "غذا برای همه، هیچ کس نباید فراموش شود." در نظر گرفته شده است. در این روز متولیان غذا در نقاط مختلف جهان می کوشند تا توجه ویژه ای نسبت به گرسنگی و امنیت غذایی داشته باشند.
او افزود: در این راستا واحد بهبود تغذیه این مرکز با همکاری و هماهنگی واحد بهداشت محیط مرکز اقدام به بررسی مشکلات تغذیه و امنیت غذایی در این کمیته نمود، در این جلسه وضعیت سوء تغذیه در گروه های مختلف سنی جمعیت زیر پوشش مرکز بهداشت شهدای والفجر شیراز، وضعیت سبد مطلوب غذایی با توجه به هرم غذایی در کمیته امنیت غذایی شهرستان شیراز با حضور نمایندگان سازمان ها و ادارات مرتبط ارایه شد.
مسوول بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهدای والفجر با اشاره به سرانه مصرف مواد غذایی در سال 1400 و مقایسه آن با مقدار استاندارد اظهار داشت: در ایران حدود 28 درصد از تولیدات باغی و محصولات زراعی که معادل 35 میلیون تن است در مراحل مختلف از بین میرود. اما با این وجود سرانه مصرف شیر،گوشت قرمز و تخم مرغ در سال 1400 نسبت به میزان استاندارد پایین تر می باشد. با توجه به اینکه این مواد غذایی منبع خوبی از ریز مغذی ها از جمله کلسیم، آهن و پروتئین هستند کمبود آن می تواند سبب بیماری هایی از جمله پوکی استخوان، کم خونی و اختلال در رشد کودکان و نوجوانان شود.
کاووسی عنوان کرد: از طرف دیگر سرانه مصرف مواد غذایی نشان دهنده مصرف بیشتر از حد شکر و روغن است. مصرف شکر و روغن زنگ خطری برای سلامت جامعه می باشد، که در کنار شیوع سوء تغذیه، چاقی و استفاده از مواد غذایی کم مغذی نیز در حال افزایش است.
کاووسی در این جلسه راهکارهایی از جمله حمایت تغذیه از اقشار آسیب پذیر، تولید نان با کیفیت مناسب، جلوگیری از هدر رفت مواد غذایی به ویژه در بخش تولید و پخش، توزیع تغذیه رایگان در مدارس، حمایت از تولید مواد غذایی سالم را ارایه نمود.
نظر دهید