مرکز بهداشت شهدای والفجر
اهمیت کنترل نمک رژیم غذایی در پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی و مرگ زود رس
واحد بیماریهای غیرواگیر به منظور ارتقاء سطح سلامت جامعه نشست آموزشی با حضور مدیران اصناف شیراز برگزار کرد.
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهدای والفجر، دکتر " نگار میرزاد" مسئول واحد مبارزه با بیماریهای غیر واگیر این مرکز گفت: فشار خون بالا، دلیل اصلی بروز بیماریهای قلبی عروقی و مرگهای زودرس است و اصلیترین عامل خطر قابل تغییر برای ناتوانی و مرگ و میر زودرس ناشی از بیماریهای قلبی، بیماریهای مزمن کلیه و سکته مغزی می باشد.
او افزود: کاهش چربی و نمک رژیم غذایی، نه تنها به کاهش فشار خون کمک میکند، بلکه باعث کاهش احتمال بروز بسیاری از بیماریها از جمله بیماری قلبی عروقی و دیابت میشود. نمک از عوامل اصلی افزایش فشار خون است. کنترل نمک رژیم غذایی از افزایش فشار خون و سکته مغزی بهطور قابل توجهی پیشگیری میکند.
میرزاد بیان داشت: با توجه به اهمیت کنترل نمک رژیم غذایی در پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی و مرگ زود رس نشست آموزشی با حضور مدیران اصناف شیراز به منظور ارتقائ سلامت جامعه برگزار شد.
در این نشست آموزشی مسئول بیماریهای غیرواگیر مرکز بهداشت شهدای والفجر خاطرنشان کرد: حداکثر نمک مصرفی روزانه نباید بیش از یک قاشق چایخوری باشد و معمولا" بیشتر از نصف نمک مجاز از طریق غذاهای آماده و یا بسته بندی تامین میشود. بین مصرف نمک بیش از نیاز بدن و فشار خون بالا ارتباط وجود دارد. واکنش افراد به میزان نمک رژیم غذایی متفاوت است و افراد سالمند نسبت به نمک حساس تر هستند.
میرزاد تأکید کرد: از گذاشتن نمکدان بر سر سفره غذایی خودداری کنید. از خوردن غذاهای شور،کنسرو شده و فراوری شده پرهیز شود. ذائقه فرزندان خود را از کودکی به غذاهای کم نمک عادت دهید./ م. اصل نژاد
نظر دهید