متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1401/09/01
  • - تعداد بازدید: 57
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مرکز بهداشت شهدای والفجر

افزایش آگاهی از زخم پای دیابتی

بیماری دیابت یک مشکل مزمن است که اگر به ‌موقع تشخیص داده شود از عوارض ناتوان‌ کننده آن می‌توان به ‌خوبی پیشگیری کرد.

در پی صنعتی شدن کشورها در قرن 21، افزایش امید به زندگی و تغییر در شیوه‌ی زندگی، الگوی بیماری‌ها از بیماری‌های حاد به سمت بیماری‌های مزمن مانند دیابت تغییر یافته است تا جایی که می‌توان گفت این بیماری در حال تبدیل شدن به یک معضل بهداشتی اقتصادی در سراسر جهان می‌باشد.

بیماری دیابت یک مشکل مزمن است که اگر به ‌موقع تشخیص داده شود از عوارض ناتوان‌کننده آن می‌توان به‌خوبی پیشگیری کرد. دیابت تقریبا می‌تواند به همه اعضای بدن قلب و عروق، چشم‌ها، کلیه‌ها، اعصاب، دستگاه گوارشی، لثه‌ها، دندان‌ها، پوست آسیب بزند.

زخم پای دیابتی یکی از شایع ترین عوارض مزمن دیابت است. شیوع پای دیابتی بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، تعداد مبتلایان به این بیماری در سال 2000، صد و هفتاد یک میلیون نفر بوده است که در صورت عدم به کارگیری راهبردهای مناسب، پیشگیری و درمان، این میزان در سال 2030 به سیصد و سی و سه میلیون نفر افزایش خواهد یافت.

زخم پای دیابتی درست مثل هر زخم طبیعی شروع می‌شود. این زخم می‌تواند به صورت یک برش، خراش، تاول یا آسیب جزیی دیگر باشد. برخلاف زخم‌های طبیعی که طی چند روز به ‌طور طبیعی بهبود می‌یابد، زخم پای دیابتی دیگر به‌ خوبی بهبود نمی‌یابد. دلیل این امر، گردش خون ضعیف و آسیب عصبی مرتبط با دیابت است. زخم ایجاد شده، به جای بهبود، عفونت می‌کند و این عفونت به لایه‌های عمیق پوست گسترش می‌یابد در نتیجه زخم‌های دیابتی اغلب منجر به آبسه، عفونت استخوان و عواقب شدید دیگر می‌شود.

یکی از راه های پیشگیری مراجعات دوره ای برای معاینه پاها به کلینیک های تخصصی دیابت و زخم می باشد. کلینیک تخصصی زخم واقع در گویم از بخش های کلینیک غیر واگیر  (NCD)زیر نظر معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز با روش های درمان جدید، زخم پای دیابتی را درمان می کند.

روش های پیشرفته و نوین مورد استفاده در کلینیک زخم شامل: لیزرتراپی، ازون تراپی، وکیوم تراپی، لارو تراپی، پانسمان های حاوی سلول های بنیادی می باشد که در این کلینیک از این تکنیک ها برای درمان زخم پای بیمارانی که قبلا مجبور به قطع عضو بودند استفاده می شود./  هاجر نجات دارابی- کارشناس مبارزه با بیماری های غیر واگیر مرکز بهداشت شهدای والفجر

  • گروه خبری : اخبار,بک آپ خبر,اخبار واحدها
  • کد خبری : 69813
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید