متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1400/04/27
  • - تعداد بازدید: 274
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مرکز بهداشت شهدای والفجر

ازدواج سالم و تشکیل خانواده

درهمه مکاتب و ادیان الهى به ویژه دین مبین اسلام، ازدواج و تشکیل خانواده توصیه شده است.ازدواج به زن و مرد آرامش مى بخشد و آنان را ازانحراف و رفتارهاى پرخطر و غیر اخلاقى بازمى دارد.

    درهمه مکاتب و ادیان الهى به ویژه دین مبین اسلام، ازدواج و تشکیل خانواده توصیه شده است.ازدواج به زن و مرد آرامش مى بخشد و آنان را ازانحراف و رفتارهاى پرخطر و غیر اخلاقى بازمى دارد.

انتخاب همسر از مهمترین تصمیمات فرد در زندگى است، زیرا مى تواند آینده فرد را رقم بزند. تشکیل خانواده سالم، متعادل و پایدار مانند هر امر مهم دیگرى به تفکر منطقى ،تلاش و کوشش نیازمند است. جوان مى بایستى بر اساس معیارهاى اصولی ومنطقى همسرآینده خود را شناسایى و انتخاب نماید و آنگاه به انجا م پیوند زناشویى اقدام کند.

زمانى که در جامعه درصد افرادى که در یک ازدواج سالم هستند بیشتر شود، مزایاى بى شمارى به همراه آنها به اجتماع وارد می شود.  دارا بودن شهروندان سالم از نظر احساسى، بالا رفتن درصد افراد تحصیل کرده، کاهش خشونت هاى خانوادگى، کاهش آمار جرم و جنایت،کاهش میزان مهاجرت و...

کودکانى که در آغوش گرم خانواده بزرگ مى شوند برترى هاى بیشترى نسبت به سایرکودکان دارند.احتمال ورود آنها به مدارج بالاتر علمى بیشتر است.از نظر جسمى سالم تر هستند، از نظر عاطفى سالم ترهستند ،ناآرامى هاى کمترى را در مدرسه از خود نشان مى دهند، احتمال کمترى وجود دارد که قربانى سوء استفاده جنسى شوند، کمتر از الکل و مواد مخدر استفادمى کنند، کمتر مرتکب جنایت مى شوند، ارتباط بهترى با پدر و مادر خود دارند.

امروزه متاسفانه شاهد تاخیر در ازدواج و افزایش سن ازدواج در بین جوانان و نداشتن تمایل به ازدواج هستیم. به نظرمیرسد  عوامل متعددى در این امر دخیل باشند که از جمله آنها میتوان به تغییر در باورها و الگو هاى فکرى و رفتارى جوانان، شکل گرفتن تعریف جدیدى از روابط خانوادگى درذهن آنان، تنگناهاى مالى و اقتصادى، نبود شغل مناسب و ثابت، نداشتن مسکن و ادامه دادن تحصیل تا مقاطع عالى در بین دختران اشاره کرد. تجرد در سنین بالا هم براى دختران وهم براى پسران غالبا با پیامدهاى منفى همراه است .انسان سالم، خانواده سالم ایجاد مى کند.

با وجودى که داشتن شغل ودرآمد لازمه خوشبختى خانواده است، باید توجه داشت که امکانات مالى به تنهایى نمى تواند حل کننده همه مشکلات یک خانواده و متضمن خوشبختى باشدو اهمیت آن تنها بایستى در کنار سایر عوامل ارزیابی شود.

تقویت معنویات و توجه به دستورات مذهبى که به زیبایى در دین مبین اسلام و سایر ادیان الهى به آن پرداخته شده است، همچون چراغى روشن در راه تعالى بشریت است. زوجین باید به تقویت معنویات در یکدیگر یارى رسانند و در این صورت است که عطر و طراوت ایمان، فضاى خانوادگى شان را صفا مى بخشد.

 دکتر راحله نظری مسول سلامت نوجوانان ، جوانان و مدارس مرکز بهداشت شیراز -  شهدای والفجر.
  • گروه خبری : اخبار,بک آپ خبر,اخبار واحدها
  • کد خبری : 44128
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید