متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1401/11/02
  • - تعداد بازدید: 92
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مرکز بهداشت شهدای والفجر

ارتباط اضافه وزن و اختلالات روحی، روانی

چاقی و اختلالات روحی-روانی ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر دارند.

چاقی و اختلالات روحی-روانی ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر دارند.

بروز هم زمان اضافه وزن و چاقی و افسردگی در دهه اخیر افزایش یافته است. به طور خاص زنان بیشتر از مردان در معرض خطر بروز هم زمان چاقی و افسردگی قرار دارند. همچنین اختلالات خلقی مسوول یک مورد از چهار مورد چاقی می باشند.

طبق گزارش مرکز کنترل بیماری ها CDC حدود چهل و سه درصد از بزرگسالان مبتلا به افسردگی چاق می باشند. کودکان افسرده نیز نسبت به کودکان سالم شاخص توده بدنی بالاتری داشتند.

افزایش اشتها و افزایش وزن از علایم رایج افسردگی است که می‌تواند افراد افسرده را در معرض خطر ابتلا به چاقی قرار دهد. علاوه بر این، احساس افسردگی باعث انرژی کم و انگیزه کم برای انجام فعالیت بدنی می شود که در نهایت منجر به افزایش وزن خواهد شد. چاقی و افسردگی همانطور که باعث بروز یکدیگر می شوند، بهبود هر یک از آنها نیز در گرو درمان دیگری است.

تحقیقات نشان داده اند که داروهای ضد افسردگی باعث افزایش اشتهای بیمار می شوند. خوردن غذای زیاد نه تنها افسردگی را از بین نمی برد، بلکه قند و کربوهیدرات موجود در این غذاها بیماری را شدت می بخشد. کافی است تا غذاهای شیرین را در رژیم غذایی خود محدود کنید یا غذاهای سبک را جایگزین غذاهای دیر هضم نمایید.

برای برخی از افراد مشکلات روانی می‌تواند منجر به پرخوری شود. در واقع غذا خوردن برای آنها راهی برای مقابله با استرس است که در نهایت افزایش وزن و چاقی را به همراه دارد. اما، برای برخی دیگر چاقی ممکن است باعث مشکلات روانی شده و در نهایت منجر به کاهش اعتماد به نفس در فرد می شود. اختلالات روحی-روانی مرتبط با چاقی عبارتند از: افسردگی، اختلال شخصیت، اضطراب و بیش فعالی.

اختلال اضطرابی نیز در بسیاری از افراد با اضافه وزن مشاهده می‌شود که احتمالا ناشی از قضاوت اطرافیان، مشکلات مربوط به سلامتی و عدم اعتماد به نفس است.

توصیه هایی برای  بهبود سلامت جسمی و روحی افراد مبتلا به چاقی و اضافه وزن

1)     رژیم غذایی متناسب، متعادل و متنوع

2)     افزایش فعالیت بدنی در بیشتر روز های هفته

3)     خواب کافی و به موقع

4)     تمرین آگاهانه غذا خوردن

5)     کاهش مصرف مواد غذایی چرب و شیرین

6)     مصرف ویتامین های گروه B، D، سلنیم و روی طبق نیاز روزانه

7)     مصرف آب به میزان کافی

8)     ارتباط مداوم با روانشناس و مشاور تغذیه / زهرا معدلی، کارشناس تغذیه مرکز بهداشت شهدای والفجر

  • گروه خبری : اخبار,بک آپ خبر,اخبار واحدها
  • کد خبری : 73286
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید