متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1401/11/23
  • - تعداد بازدید: 85
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
مرکز بهداشت شهدای والفجر

اجرای طرح خانه به خانه بیماریابی و آموزش بیماری سالک

مسوول مبارزه با بیماری های واگیر این مرکز از آغاز طرح بیماریابی خانه به خانه در منطقه بافت تاریخی شهر شیراز که با همکاری سازمان جمعیت هلال احمر، شهرداری، یاوران شورا، مراکز بهداشت شهدای والفجر و انقلاب و مراکز خدمات جامع سلامت علی بن ابیطالب (ع)، نمازی و حسین بن علی (ع) از ابتدای بهمن 1401 خبر داد.

مسوول مبارزه با بیماری های واگیر این مرکز از آغاز طرح بیماریابی خانه به خانه در منطقه بافت تاریخی شهر شیراز که با همکاری سازمان جمعیت هلال احمر، شهرداری، یاوران شورا، مراکز بهداشت شهدای والفجر و انقلاب و مراکز خدمات جامع سلامت علی بن ابیطالب (ع)، نمازی و حسین بن علی (ع) از ابتدای بهمن 1401 خبر داد.

 

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهدای والفجر؛ مهندس« علی مختاری»، با اشاره به روند افزایشی موارد بیماری سالک در سال جدید نسبت به سال های گذشته، به تشریح عواملی که سبب شیوع بیماری سالک در مناطق شهری شیراز به خصوص بافت فرهنگی-تاریخی و فرسوده شده است پرداخت و گفت: اجرای طرح خانه به خانه بیماری سالک قدم بزرگی برای بیماریابی، تشخیص و درمان بیماران سالک و کنترل بیماری در آلوده ترین کانون بیماری سالک می باشد. عدم همکاری بین بخشی مناسب به منظور تخریب اماکن مخروبه، وجود سگ های ولگرد به عنوان یکی از مخازن بیماری سالک، عدم درمان به موقع بیماران سالک و همچنین نداشتن اطلاعات مناسب افراد بومی از بیماری سالک باعث افزایشی موارد بیماری سالک شده است.

 

او، ابعاد مختلف طرح خانه به خانه بیماریابی سالک در بافت تاریخی را تشریح کرد و گفت: بیماریابی بیماران سالک از سوی داوطلبان هلال احمر و شورای محلات در حال انجام می باشد که همراه با بیماریابی، آموزش چهره به چهره و تحویل پکیج آموزشی بیماری سالک نیز انجام می گردد.

دکتر «محمد رسولیان»، کارشناس بیماری های واگیر مرکز بهداشت شهدای والفجر گفت: طرح بیماریابی سالک، برای جمعیت حدود بیست هزار نفری ساکن در بافت تاریخی در حال انجام می باشد که در این طرح، بیش از 60 نفر از داوطلبان سازمان جمعیت هلال احمر از سوی کارشناسان مبارزه با بیماری های واگیر و واحد بهداشت محیط این مرکز آموزش دیدند و در طرح پیشگیری از سالک شرکت کردند که این طرح به مدت سه ماه یعنی تا پایان فروردین 1402 طول می کشد.

 

 دکتر رسولیان عنوان کرد: مخزن اصلی بیماری در سالک نوع شهری به خصوص در بافت تاریخی شهر شیراز، انسان می باشد. بیماریابی فعال نقش بسیار موثری به منظور تشخیص بیماران سالک، درمان آن ها و نهایتا کنترل بیماری سالک می تواند داشته باشد؛ زیرا با توجه به این که زخم سالک نوع خشک معمولا در پاییز و زمستان ظاهر می شود و می تواند تا یک سال در مناطق باز بدن وجود داشته باشد و از انجا که زخم سالک برای پشه های خاکی به عنوان ناقل بیماری سالک بسیار جذاب بوده و تمایل به خونخواری از محل زخم سالک دارند بنابراین با تشخیص و درمان به موقع بیماری سالک و بهبودی زخم می توان سیکل بیماری سالک را قطع کرد و شاهد کاهش بروز بیماری سالک در سال آینده باشیم.

مسوول واحد پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر مرکز بهداشت شهدای والفجر در پایان اظهار داشت: مرکز درمان بیماری سالک در بافت تاریخی به همت این مرکز راه اندازی شد و روزهای شنبه، دوشنبه و سه شنبه در مرکز خدمات جامع سلامت علی بن ابیطالب(ع) پذیرای بیماران می باشد و افرادی که دارای زخم بیشتر از دو هفته می باشند برای بررسی، تشخیص و درمان رایگان می توانند مراجعه نمایند./م.اصل نژاد

  • گروه خبری : اخبار,بک آپ خبر,اخبار واحدها
  • کد خبری : 74275
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید