مرکز بهداشت شهدای والفجر
آموزش بازرسان بهداشت حرفه ای پیرامون آشنایی با نمونه برداری و اندازه گیری عوامل شیمیایی محیط کار
مسوول واحد بهداشت حرفه ای مرکز بهداشت شهدای والفجر از برگزاری نشست آموزشی بازرسان بهداشت حرفه ای پیرامون آشنایی با نمونه برداری و اندازه گیری عوامل شیمیایی محیط کار در سالن پیامبر اعظم(ع) این مرکز خبر داد.
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهدای والفجر، مهندس «علیرضا بشارتی» با اعلام این خبر گفت: با توجه به اهمیت افزایش مهارت و آشنایی با روش های سنجش عوامل شیمیایی و تجهیزات مورد استفاده در زمان سنجش آن ها و برای نظارت صحیح و پیشگیری از هرگونه خطای تکنیکی و محاسباتی در فرایند کاری در زمان پایش سنجش آلاینده های شیمیایی از سوی ناظران صنایع و شرکت ها و بازرس بهداشت حرفه ای بر فعالیت کاربران شرکت های مهندسی بهداشت حرفه ای، کارگاه آموزشی با هدف آشنایی تمام بازرسان بهداشت حرفه ای و کارشناسان بهداشت حرفه ای صنایع، معادن، بیمارستان ها و سایر خدمات زیر پوشش با این روش ها در سالن پیامبراعظم(ع) از سوی این واحد برگزار شد.
او افزود: مبحث اندازه گیری و نمونه برداری عوامل شیمیایی زیان آور محیط کار مربوط به تعیین مقدار مواجهه کارکنان با آلاینده های هوابرد نظیر گازها، بخارات، گردو غبار، میست و فیوم است. این مهم در سه مرحله نمونه برداری، حمل و نقل نمونه و آنالیز نمونه خلاصه می شود.
مهندس «سید محمد دانش نیا» کارشناس بهداشت حرفه ای مرکز بهداشت شهدای والفجر در ادامه بیان داشت: از آنجایی که قضاوت در مورد میزان مواجهه کارگر بر اساس مقادیری در حد میلی گرم یا ppm انجام می شود، کمترین خطای تصادفی یا سیستماتیک می تواند منجر به خطای فاحش در برآورد میزان مواجهه کارکنان با عوامل زیان آور شیمیایی شده و سلامت کارکنان را به خطر اندازد. لذا برای تضمین صحت و دقت اندازه گیری ها باید ملاحظات مربوط به هر مرحله رعایت گردد.
او اظهار داشت: ملاحظات مطرح در حوزه نمونه برداری شامل انتخاب روش نمونه برداری مناسب که اعتبارسنجی شده و به تایید سازمان های ذیربط رسیده باشد. همچنین فراهم کردن تجهیزات و وسایل نمونه برداری که از صحت و دقت کافی برخوردار باشند. معمولا این تجهیزات توسط سازمان های ذیصلاح مورد آزمون قرار داده و به تایید می رسند.
دانش نیا ادامه داد: استخراج نمونه از بستر نمونه برداری و تعیین مقدار آن یکی دیگر از چالش های مهم در امر اندازه گیری مواجهه با عوامل شیمیایی زیان آور محیط کار به شمار می رود. استفاده از روش هایی که از صحت و دقت لازم برخوردار بوده و اعتبارسنجی شده باشند، لازمه اندازه گیری صحیح مواجه کارکنان است. روش های نمونه برداری و آنالیز مورد استفاده در اندازه گیری مواجهه اغلب از سوی موسسه NIOSH یا سازمان OSHA ارائه شده اند./م.اصل نژاد