به گزارش روابط عمومی
آشنایی رستوران های شیراز با بهداشت مواد غذایی
آشنایی رستوران های شیراز با بهداشت مواد غذایی
کارکنان رستوران هتل هما در دومین جلسه آموزشی مرتبط با رستوران های دوستدار سلامت، با اصول بهداشت مواد غذایی به همت واحد بهبود تغذیه جامعه مرکزبهداشت شهدای والفجر شیراز آشنا شدند.
به گزارش واحد روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان شیرازشهدای والفجر، مریم مهارت مسوول واحد بهبود تغذیه جامعه این مرکز با اعلام این خبر گفت: مواد غذایی برای رشد، تکامل و سلامتی انسان لازم می باشند اما گاهی آلودگی و فاسد شدن آن می تواند سلامتی انسان را به خطر بیندازد. مواد غذایی آلوده می تواند عامل انواع بیماری های انگلی و میکروبی باشد. با رعایت اصول بهداشتی به راحتی می توان از ابتلاء به این بیماری ها پیشگیری کرد.
او افزود: به طور کلی آلودگی مواد غذایی به دو گروه تقسیم می شود: آلودگی اولیه: همان آلودگی است که از ابتدا با مواد غذایی همراه است مانند مرغ و تخم مرغ آلوده به سالمونلا و آلودگی ثانویه: در این نوع آلودگی ماده غذایی از ابتدا آلوده نیست اما به تدریج در اثر میکروب ها، انگل ها، مواد شیمیایی در مراحل مختلف تولید، حمل و نقل، نگهداری و تهیه غذایی به وجود می آید.
مهارت مهمترین عوامل در کنترل آلودگی ثانویه را رعایت بهداشت فردی، بهداشت محیط، بهداشت از تهیه تا مصرف عنوان نمود و گفت: باید توجه داشت که برخی از مواد غذایی از نظر سرعت فساد حساس هستند مانند لبنیات و گوشت ها، بعضی نیمه حساس هستند مانند سبزیجات و برخی دیگر غیر حساس مانند حبوبات و غلات که اگر در شرایط مطلوب نگهداری شوند برای مدت طولانی تری ماندگار هستند.
این کارشناس خاطر نشان ساخت: مسمویت غذایی ممکن است در اثر مصرف غذاهای آلوده ایجاد شود که این مسمویت ها یا میکروبی هستند و یا شیمیایی. میکروبی مانند آلودگی به میکروب سالمونلا که در فصل گرما شایع است و همچنین در ایران شیوع بالایی دارد و شیمیایی مانند استفاده از ظروف نامناسب در روند تهیه غذا.
او رعایت کامل بهداشت فردی، تمیز نگه داشتن محیط آشپزخانه، رعایت نکات مناسب در نگهداری مواد غذایی و به کار گیری روش های مناسب آماده سازی و پخت غذا جهت جلوگیری از این مسمومیت ها را الزامی دانست.
سپس طاهره رنجبرکارشناس تغذیه مرکز خدمات جامع سلامت حضرت عباس(ع) گفت: با توجه به اینکه برای بهبود رشد و کیفیت سبزیجات در مراحل آبیاری از کودهای انسانی و حیوانی استفاده می شود به همین دلیل این گروه از مواد غذایی به انواع میکروب ها و تخم انگل های خطرناک و بیماری زا مثل کیست هیداتیک و غیره آلوده هستند و ضروری است که قبل از مصرف، طبق دستورالعمل وزارت بهداشت گندزادیی و سالم سازی شوند که شامل مراحل پاک سازی، انگل زدایی، میکروب کشی و شست شوی نهایی است.
در ادامه او به نکات مهمی در خصوص پیشگیری از آلودگی مواد غذایی از جمله ضرورت شست وشوی دست ها با آب و صابون به مدت 45 ثانیه مطابق دستورالعمل وزارت بهداشت خصوصا بعد از اجابت مزاج، جدا سازی مواد غذایی خام و پخته و شسته ونشسته و میوه و تره بار و سبزیجات و همچنین گوشت قرمز و سفید در یخچال، یخ زدایی صحیح مواد غذایی منجمد با انتقال از قسمت فریزر به طبقه پایین یخچال، اشاره نمود.
گفتنی است در این جلسه آموزشی همچنین توصیه هایی در مورد زمان نگهداری هر ماده غذایی در یخچال و فریزر، نوع ظروف و نحوه فریز کردن مواد غذایی مختلف در فریزر ها و اهمیت بهداشت فردی و شست و شوی صحیح دست و بعد از آن نحوه صحیح شست و شوی سبزیجات به کارکنان آموزش داده شد.
نظر دهید