مرکز بهداشت شهدای والفجر
60 درصد از افرادی که در اثر کرونا فوت می کنند، حداقل از یکی از بیماریهای غیر واگیر رنج می برند؟
افراد مبتلا به بیماری های غیر واگیر در برابر ویروس کووید 19 آسیب پذیرتر هستند 60 درصد از افرادی که در اثر کرونا فوت می کنند، حداقل از یکی از بیماریهای غیر واگیر رنج می برند.
افراد مبتلا به بیماری های غیر واگیر در برابر ویروس کووید 19 آسیب پذیرتر هستند 60 درصد از افرادی که در اثر کرونا فوت می کنند، حداقل از یکی از بیماریهای غیر واگیر رنج می برند.
دکتر نگار میرزاد مسوول واحد مبارزه با بیماری های غیر واگیرمرکز بهداشت شهدای والفجر گفت: افراد دارای عاملهای خطر بیماریهای غیر واگیر در همه جای دنیا در معرض خطر بالاتری از ابتلاء به درجه شدید بیماری کووید 19 هستند ارزیابی خطر افراد میتواند پیامدهای بهداشتی، اقتصادی و اجتماعی ناشی از این بحران را تقلیل دهد.با توجه به شیوع بالای دیابت و فشارخون در کشور، آمارهای مربوط به ابتلاء و مرگ و میر در این گروه از بیماران نیز چشمگیر است.
او ادامه داد: مرگ ناشی از کرونا ویروس ( کووید 19) در کسانی که بیماری دیابت، فشارخون بالا و بیماری قلبی عروقی دارند افزایش می یابد. گزار شات مختلف نشان می دهد افرادیکه عامل خطر یا بیماری های زمینه ای مانند فشارخون بالا ، دیابت و بیماری قلبی عروقی دارند، بیشتر در معرض ابتلابه نوع شدید این بیماری هستند به طوری که حدود 50 % افراد بستری دارای حداقل یک بیماری مزمن هستند.
دکتر میرزاد گفت: با توجه به موارد فوق به نظر می رسد بیماران قلبی عروقی، عروق مغزی، فشارخون بالا و مبتلایان به دیابت باید برای پیشگیری از این بیماری (ابتلا به کرونا) دو چندان احتیاط کنند. افراد در هر سن و شرایطی می توانند توسط ویروس آلوده شوند ولی افراد مبتلا به بیماری های غیر واگیر در برابر این ویروس آسیب پذیرتر هستند.
او افزود: همچنین وضعیت ارائه خدمات اولیه بهداشتی تحت تاثیر این بیماری قرار گرفته و کارکنان بهداشتی درگیر پیشگیری و کنترل این بیماری نوظهور شدند .با توجه به اهمیت بیماری و درگیری همه نیروهای محیطی و همجنین به منظور قطع زنجیره انتقال بیماری، خدمات پیگیری فعال مبتلایان به دیابت و فشارخون بالا برای بیمارانی که در شرایط بحرانی نبودند موقتاً به حالت غیرفعال درآمده و طی این مدت مراقبت بیماران بصورت حضوری کاهش یافته که ممکن است به افت وضعیت کنترل مطلوب بیماری های مهم فوق منجر شود.
ولی قابل ذکر است در هر شرایطی اگر متقاضی دریافت خدمت به واحد ارائه کننده خدمت مراجعه نماید، ارائه دهندگان خدمت با رعایت شرایط حفاظت فردی و فاصله گذاری اجتماعی موظف به ارائه خدمت هستند.
در شرایط بحران و شیوع بیماری کووید 19 (قرنطینه عمومی( که خدمت فعال ارائه نمی گردد، توصیه میشود پیگیری ها و مراقبت ها از طریق تلفن انجام شود . بطور کلی هدف از پیگیری تلفنی اطمینان از وضعیت کنترل فشار خون بالا وقند خون بالا است.که با مصرف منظم داروها و رعایت اصلاح شیوه زندگی و عدم بروزعوارض داروئی حاصل می شود.
بیمارانی که به هر دلیل برای مراجعه حضوری دعوت می شوندلازم است از پوشش مناسب )ماسک ( استفاده کنند و کارکنان بهداشتی نیز باید طبق دستورالعمل های ابلاغ شده از وسایل حفاظت فردی مناسب بهره ببرند.
از حضور بیش از یک بیمار در اتاق جلوگیری شود. در شرایط ضروری مانند سالمندانی که نیاز به همراه دارند، حضور یک همراه در اتاق بلامانع است.
با توجه به در معرض خطر بودن سالمندان توصیه می شود از این گروه در ساعت های اولیه بازگشایی خانه بهداشت یا پایگاه بهداشت دعوت بعمل آید.
برای افزایش جریان هوا از اطاقی که دارای تهویه )پنجره یا د ستگاه های تهویه( باشد ا ستفاده گردد. در هر ویزیت بیمار اتاق تهویه گردد یا در صورت مطبوع بودن دمای هوا پنجره دائمی باز باشد.
محمد علی واعظ زاده – مسئول روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان شیراز شهدای والفجر
نظر دهید