متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1398/11/30
  • - تعداد بازدید: 68
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
به گزارش روابط عمومی

آموزش مهارت مدیریت استرس با هدف افزایش آگاهی نسبت به مدیریت و کنترل استرس

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهدای والفجر؛ آموزش مهارت مدیریت استرس با هدف افزایش آگاهی نسبت به مدیریت و کنترل استرس و تاکید بر استرس شغلی جهت رابطین متخصص ادارات در سالن پیامبر اعظم مرکز بهداشت شهدای والفجر در بهمن ماه برگزار گردید

کارشناس مسئول واحد بهداشت روان مرکز بهداشت والفجر؛ با بیان اینکه استرس شامل مجموع واکنش های جسمی، روحی روانی، ذهنی و رفتاری است که انسان در برابرعوامل درونی یا بیرونی که بر هم زننده ثبات و تعادل طبیعی وی است گفت: علائم اولیه ناشی از استرس به صورت: سردرد، اختلال خواب، عدم تمرکز، معده درد، عدم رضایت شغلی، روحیه پایین و خستگی بوده و معمولا دارای چهار منبع اصلی: عومل محیطی، عوامل اجتماعی، عوامل فیزیولوژیک و افکار است.

در ادامه این کارشناس به صحبت در خصوص استرس شغلی و عوامل ایجاد کننده آن پرداخت و افزود: فرسودگی شغلی برای توصیف سندرمی به کار می رود که شامل خستگی و کناره گیری از کار است و در درازمدت فرد را به سمت فرسودگی شغلی سوق می دهد. فرد دچار استرس در بعد هیجانی بابی علاقه شدن نسبت به شغل خود، احساس به دام افتادن در شغل و احساس درماندگی و ناتوانی را دارد. در بعد نگرشی بدبینی و بدگمانی نسبت به دیگران، بی اعتمادی نسبت به مدیریت سازمان محل کار خود و گله مند شدن از دیگران را در پی دارد. در بعد رفتاری تحریک پذیری و پرخاشگری، کناره گیری از دیگران، کاهش توانایی برای انجام دادن وظایف شغلی، محدود شدن فعالیت های اجتماعی و تفریحی، افزایش موارد سوء مصرف دارو، افزایش مشکلات وناسازگاری بامدیران، همکاران ،همسر و فرزندان را در پی خواهد داشت و در بعد سازمانی کاهش رسیدگی به خواسته های ارباب رجوع، مشتری یا مصرف کنندگان خدمات سازمان، تنزل ابعاد اخلاقی و معنوی کارکنان، افزایش تعداد موارد خلافکاری، دزدی، غیبت از کار، ترک شغل، تغییر شغل و سوانح و حوادث در کار نیز نقشی چشمگیر در رفتار این افراد دارد.

در خاتمه خانم <<سیمین تاج دهقانی>> افزود: تحقیقات مختلفی که بر روی نقش حمایت در فشار روانی و فرسودگی شغلی صورت گرفته است حمایت اجتماعی را به عنوان یک منبع کمک به افراد برای مقابله با فشار روانی و فرسودگی شغلی مشخص کرده است، حمایت اجتماعی موجب تسهیل رفتارهای انطباقی فرد می شود به عبارت دیگر زمانی شکل می گیرد که روابط عمیقی حاکی از علاقه و نگرانی نسبت به هم در بین افراد به وجود آید. وی از حاضران در جلسه خواست تا با شناسایی عوامل ذکر شده و استفاده از خدمات روان شناسی ومشاوره تخصصی، پذیرش واقعیت ها و رهاکردن آرمان ها و آرزوهای ناممکن، هدف گذاری و مشخص کردن اولویت، استفاده از تکنیک تنفس عمیق، ریلاکسیشن و ورزش هایی از جمله: پیاده روی، شنا، یوگا و تفکر و عبادت در کنترل استرس نقش موثری داشته باشند.
  • گروه خبری : اخبار,بک آپ خبر
  • کد خبری : 20048
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید