متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1401/02/21
  • - تعداد بازدید: 297
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مرکز بهداشت شهدای والفجر

طغیان سرخک و مصاحبه با مسئول واحد مبارزه با بیماریهای واگیر

سرخک یکی از مسری ترین بیماریهای عفونی و ویروسی است به طوری که قبل از واکسیناسیون بیش از90 درصد افراد تا 15 سالگی مبتلا می شدند و معمولا با علائم تب و بثورات پوستی و سپس علائم سرفه،آبریزش بینی و التهاب ملتحمه ظهور پیدا می کند.

بیماری سرخک چیست و چه علائمی دارد؟

سرخک یکی از مسری ترین بیماریهای عفونی و ویروسی است به طوری که قبل از واکسیناسیون بیش از90 درصد افراد تا 15 سالگی مبتلا می شدند و معمولا با علائم تب و بثورات پوستی و سپس علائم سرفه،آبریزش بینی و التهاب ملتحمه ظهور پیدا می کند.

-راه انتقال بیماری سرخک چگونه است؟

انتقال بیماری سرخک از فرد به فرد از طریق ذرات منتشره از راه تنفس و یا بوسیله تماس مستقیم با ترشحات بینی و گلوی فرد بیمار صورت می پذیرد و افراد مبتلا  قبل از شروع بثورات جلدی هم می توانند آلوده کننده می باشند.

-علت فراخوان جهت واکسن سرخک و هشدارشیوع سرخک چیست؟

به دلیل طغیان شدید سرخک در کشور افغانستان از سال 2021 تا کنون و ابتلای 48366 نفر و 250 مورد مرگ و به تبعیت آن افزایش موارد وارده به کشور که میتواند وضعیت حذف بیماری سرخک در کشورمان را متـاثرنماید لذا از همه ی والدین تقاضا می شود درصورت تاخیر در واکسن های کودک خود بخصوص واکسن های یکسالگی و هجده ماهگی در اولین فرصت جهت دریافت واکسن به پایگاههای سلامت ومراکز جامع سلامت محل سکونت خود را مراجعه  نمایند.همچنین در صورت بروز علائم تب و بثورات پوستی در کودکان یا اطرافیان خود جهت بررسی به مراکز جامع سلامت محل سکونت خود مراجعه نمایند.

-راه پیشگیری از سرخک چیست؟

بهترین راه پیشگیری از این بیماری،واکسیناسیون میباشد که واکسن سرخک در برنامه روتین واکسیناسیون کودکان در سن دوازده ماهگی و هیجده ماهگی به صورت ترکیبی با واکسن های سرخجه و اوریون تحت عنوان MMRتزریق میگردد.

-آیا همه ی مردم نیاز به دریافت واکسن سرخک دارند؟

خیر کودکان ایرانی که 2 نوبت واکسن روتین خود را در موعد مقرر یکسالگی و هجده ماهگی دریافت نموده اند نیازی به تزریق واکسن اضافه ندارند و صرفا کودکان زیر5 سالی که واکسن های معمول آنها به تاخیر افتاده است به دلیل در معرض خطر ابتلا به بیماری سرخک، باید در اولین فرصت به پایگاه های سلامت و مراکزجامع سلامت نزدیک محل سکونت خود مراجعه نمایند.

لازم به ذکر است در حال حاضر طبق اعلام مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت فقط اتباع غیر ایرانی 9 ماهه تا 30ساله نیاز به مراجعه جهت دز تکمیلی دارند.

 

با تشکر

مهندس مختاری

مسئول مبارزه با بیماریهای واگیر

 
  • گروه خبری : اطلاعیه ها
  • کد خبری : 80376
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید