مرکز بهداشت شهدای والفجر
6 هزار و 500 مکمل ویتامین D3 50 هزار واحدی در بین کارکنان مرکز بهداشت شهدای والفجر، سرای سالمندان، ادارات و بیمارستان ها در هفته ملی جمعیت توزیع شد
به مناسبت گرامیداشت دهه کرامت و هفته ملی جمعیت، به همت واحد سلامت خانواده و جمعیت مرکز بهداشت شهدای والفجر در بین کارکنان این مرکز، سرای سالمندان، ادارات و بیمارستان های زیر پوشش این مرکز 6 هزار و 500 مکمل ویتامین D3 50 هزار واحدی توزیع شد.
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهدای والفجر، مهندس «جمال دهقان فرد» مسوول سلامت خانواده و جمعیت این مرکز در خصوص فرزند تنهای من یا آسیب های تک فرزندی گفت: یکی از اثرات مهم و نامطلوب پدیده تک فرزندی، به هم خوردن تدریجی ساختارهای خانواده ایرانی است، کودکان تک فرزند ممکن است در تطبیق با اجتماع با مشکلات بیشتری مواجه شوند.
او افزود: افزایش احتمال انزوای والدین در سنین پیری به علت عدم توانایی تک فرزندان به رسیدگی به امور پدر و مادر سالخورده، دور از ذهن نخواهد بود و به دلیل نداشتن خواهر یا برادر، ممکن است کودک فرصت تجربه برخی از احساسات و چگونگی کنترل و مدیریت آن ها را نداشته باشد.
« مریم یارپزشکان» کارشناس سلامت میانسالان مرکز بهداشت شهدای والفجر اظهار داشت: ویتامین دی یکی از مهمترین ویتامینهای بدن محسوب میشود که میزان جذب منیزیم، فسفات و کلسیم را در روده افزایش داده و این گونه به سلامت استخوانها و سایر ارگانهای بدن کمک میکند. شایان ذکر است که این ویتامین مهم در صورت کمبود در بدن میتواند خطرات بسیار زیادی را برای فرد بیمار به همراه داشته باشد. به همین دلیل متخصصان تاکید بسیار زیادی دارند که غذاها یا مکملهای حاوی این ویتامین به اندازه و به موقع مصرف شود تا تاثیر آن در سلامتی بیشتر مشاهده شود.
او در خصوص عوارض مصرف زیاد ویتامین دی خاطر نشان کرد: استفاده بیش از حد از این ویتامین مخصوصاً اگر همراه با مصرف زیاد کلسیم باشد منجر به مسمومیت میگردد. البته مسمومیت با ویتامین D به ندرت رخ داده و اغلب در کسانی مشاهده میشود که مقادیر بیش از حد این ویتامین را از طریق مکمل دریافت میکنند.
یارپزشکان ادامه داد: استفاده از قرص و آمپول ویتامین دی بطور مستمر باعث مشکلاتی مانند رسوب کلسیم در بافتهای نرم مثل کلیهها، ریهها، قلب و گوش میشود که در کلیهها باعث سنگ کلیه، در ریهها و قلب منجر به عوارض ریوی و قلبی، و در گوش به اختلالات شنوایی و حتی کری میانجامد.
کارشناس سلامت میانسالان مرکز بهداشت شهدای والفجر عنوان کرد: برای این که بدن انسان بتواند از طریق نور خورشید ویتامین دی جذب کند باید خورشید در موقعیتی در آسمان باشد که طول سایه بدن کوتاهتر از قد فرد باشد. هرچه طول سایه کوتاهتر و ارتفاع خورشید بالاتر باشد، میزان جذب ویتامین دی بیشتر خواهد بود. همچنین آلودگی هوا، جذب ویتامین دی از طریق نور خورشید را کاهش میدهد. ضمن این که بدن انسان از نور خورشید پشت پنجره و شیشه، اصلا ویتامین دی جذب نمیکند./م.اصل نژاد